Патрульні взялися за безпеку біля луцьких шкіл

Патрульні взялися за безпеку біля луцьких шкіл
Поблизу шкіл у Луцьку тепер роздають повчальні книжки та наліпки і нагадують дітям про Правила дорожнього руху.

Про це повідомляє 5 канал.

До 20 вересня на дорогах України триватимуть профілактичні заходи під назвою «Увага! Діти!» В патрульній поліції кажуть - від сьогодні почали посилено контролювати безпеку школярів.

Напередодні першого дзвоника Ірина Островська-Коц веде свою дочку-другокласницю Ярославу маршрутом, яким вона щодня ходитиме до школи. Шлях пролягає через дорогу із посиленим авторухом.

«За літо трошки розслабились, звичайно, правила дорожнього руху призабули. Напередодні першого вересня вирішили нагадати, бо випадки бувають усілякі. Часом доведеться і самій іти до школи», - каже мама школярки.

Дівчинка переконує: правила дорожнього руху засвоїла добре.

Уже традиційний профілактичний рейд розпочали правоохоронці. Поблизу шкіл роздають повчальні книжки та наліпки, і нагадують дітям про правила дорожнього руху. Одне з ключових - не користуватись мобільним телефоном під час переходу, навушниками, не слухати музику та, звісно, зберігати пильність.

«У першу чергу від водія залежить - безпечно проїхати цю ділянку дороги, щоб не завдати нікому біди. Так само звертаємось і до батьків: говоріть із дітьми про правила дорожнього руху, спілкуйтеся з ними, роз'яснюйте всі важливі моменти», - порадив інспектор патрульної поліції Луцька Сергій Бадалян.

Натомість, водії нарікають: чимало батьків нехтують своїми обов'язками.

«Біля основних проїжджих частин нашого міста розташовано чимало шкіл. Діти взагалі - це юні камікадзе, які геть не дотримуються правил дорожнього руху, які перебігають через дорогу, виходять з громадського транспорту. Мені здається - це недопрацювання батьків, і на рівні школи треба приділяти цьому більше уваги», - підкреслює водій Віктор Папко.

Рейд на дорогах триватиме до 20 вересня.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Патрульні взялися за безпеку біля луцьких шкіл
31 серпень, 2017, 23:07