У Луцьку в ролях читатимуть польську драму

У Луцьку в ролях читатимуть польську драму
Однією з популярних польських традицій є «Національне читання» – громадська акція під патронатом президента Польщі.

Цьогоріч до неї вкотре приєднується Луцьк, ‒ повідомляють співорганізатори заходу ‒ міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN LUTSK.

«Національне читання» пропагує знання художніх творів національної літератури, фрагменти яких зачитують публічно. З-поміж чотирьох творів, запропонованих президентом, інтернет-користувачі обирають один. Цього року – це «Весілля» Станіслава Виспянського. У кожному місті в Польщі на площах, у парках, у театрах і школах відомі актори, митці, політики будуть зачитувати фрагменти «Весілля».

У Луцьку подія відбудеться 2 вересня о 14:00 у Галереї мистецтв на вул. Лесі Українки, 24А.

У програмі заходу: читання в ролях уривків драми «Весілля» Станіслава Виспянського, розповідь про життєвий шлях письменника, виступ музичного колективу «Barwy Kresowe», Анни Негодюк та Олесі Самочко.

Організатори також заохочують кожного до активної участі у цьому заході та прочитання короткого фрагменту польської п’єси «Весілля» польською мовою.

Цікаво, що «Національне читання» активно підтримується президентським подружжям, читання президента Анджея Дуди з дружиною зможуть почути і гості-лучани. Наприкінці дійства охочі також зможуть випробувати свої ораторські й акторські вміння і зачитати текст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку в ролях читатимуть польську драму
01 вересень, 2017, 09:20