У Ковелі - «вишивана» виставка

У Ковелі - «вишивана» виставка
Вишиті рушники, серветки, сорочки, сукні представлені на виставці у культурно-просвітницькому центрі, яку відкрили з нагоди Дня Незалежності України.

Свої вироби демонструють 8 майстринь. Серед них – Ніна Габрилевич, Світлана Гладищук, Надія Масюк. Ольга Руднік, Таїсія Кравчик, Тетяна Ведмедюк, Лілія Літвін, Тетяна Зейко. Є тут і доробки вихованців Ковельської колонії, - повідомили у прес-службі Ковельської міської ради.

Усі, хто займається вишивкою, мають свій стиль, манеру виконання. Зокрема, Тетяна Ведмедюк під час відкриття виставки розповіла, що вона вважає головним у своїй роботі: «Кожна річ, яку я створюю, поєднують сучасні елементи зі старовинними техніками вишивки, мережив і швів. У цьому, напевно, і полягає творчість: не дозволити традиціям «канути в лету», а навпаки дати їм «друге дихання», осучаснити і популяризувати. Працюю у різних техніках, які були уже дещо призабуті. Радію, що мені вдалось їх відродити і вони дивляться надзвичайно стильно і цікаво».

З відкриттям експозиції присутніх привітав міський голова Олег Кіндер. Він подякував жінкам за їх копітку працю, за те, що вони бережуть українські звичаї, самобутність та ідентичність, передають із покоління в покоління цей вид народної творчості.

Як зазначають майстрині, вишивання додає сил, заспокоює, надихає на пошук нового, відкриває для них багатогранний світ мистецтва. Впродовж місяця можна буде помилуватись тонкою роботою ковельських майстринь і придбати вироби для своєї домашньої колекції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі - «вишивана» виставка
01 вересень, 2017, 10:29