У луцькому політесі відкрили навчально-виробничий комплекс. ФОТО

У луцькому політесі відкрили навчально-виробничий комплекс. ФОТО
У Луцькому національному технічному університеті презентували сучасний навчально-виробничий комплекс, облаштування якого профінансував голова наглядової ради вишу, меценат Степан Івахів. Вже незабаром на базі навчатимуться студенти спеціальностей готельно-ресторанна справа та харчові технології.

Презентація комплексу відбулася 2 вересня за участі ректора університету та наглядової ради.

Ректор Петро Савчук подякував усім, хто долучився до розвитку проекту. Сьогодні для вишу дуже відповідальний день.

«Ми зважились нарешті показати те, що ми хочемо, і те, як нас підтримують. Підтримують щиро, не насильницьким шляхом, не під вибори чи якісь акції, а просто для того, щоб розвивалася освіта якісна Волині, щоб ми були конкурентноздатними. Маю на увазі наших випускників по таких спеціальностях як, готельно-ресторанна справа та харчові технології», - зауважив ректор. Також він висловив подяку за допомогу благодійному фонду Степана Івахіва "Патріоти Волині".

Савчук наголосив, що комплекс, де над покращенням майстерності працюватимуть студенти - чудова можливість готувати високоласних фіхівців і демонструвати, що в Україні є нові підходи до їх підготовки.

Голова наглядової ради вишу Степан Івахів зауважив, що вдячний ректору та колективу, які запросили його стати голово наглядової ради.

«Я завжди так жартую, але таким є життя, і таким має бути, що перший раз у домівку ніколи із пустими руками не заходять. Тому ми так постаралися, і, звичайно, на дуже правильну пропозицію Петра Петровича відреагували і зробили разом оцей навчально-виробничий цех», - сказав меценат. Він зауважив, що можливо, саме у цьому місці зовсім скоро набуватимуть своїх навичок майбутні кулінарні таланти. Зрештою, Івахів побажав усім успішного навчання та гарного настрою.

Сучасний комплекс обладнали високоякісним обладнанням. Вартість проекту – півмільйона гривень. Тут встановили все необхідне для ресторанного обслуговування – міксери, мультиварки, пароварки, столові прибори та різні плити, витяжки, обладнання для формування їжу, слайсери, холодильні камери тощо.

Новий комплекс розпочне повноцінну роботу вже за місяць. Тут навчатимуться дисциплін ресторанне обслуговування, кулінарна етнологія та вивчатимуть гастрономічний туризм студенти із готельно-ресторанної справи. До слова, цьогоріч виші відбувся перший набір на цю спеціальність.

«Наші студенти є одними із найкращих в університеті, їх запрошують на різні міжнародні практики, стажування… Мені приємно що сьогодні у наших стінах відкривається такий комплекс із сучасним європейським обладнанням», - розповіла Завідувачка кафедри туризму та цивільної безпеки ЛНТУ Людмила Матвійчук. Вона висловила сподівання, що скоро Волинь отримає нових фахівців, які розвиватимуть гастрономічний туризм, а регіон зможе стати його центром.

Після презентації гостей пригостили традиційною волинською медівкою та запросили оглянути комплекс.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли відкриється спеціальність для фразіїрів?
Відповісти
Останні новини
У луцькому політесі відкрили навчально-виробничий комплекс. ФОТО
02 вересень, 2017, 13:01