У Луцьку в ролях читали п'єсу польського драматурга

У Луцьку в ролях читали п'єсу польського драматурга
Декілька десятків осіб у Луцьку долучилися до акції «Національне читання» та зачитали в ролях уривки з п’єси «Весілля» польського письменника та драматурга Станіслава Виспянського польською мовою.

Захід відбувся 2 вересня в Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України, - повідомляє ІА Волинські Новини.

«Національне читання» – це щорічна польська громадська акція, яку започаткували президент Польщі Анджей Дуда та його дружина Агата. Акція покликана пропагувати читання художніх творів національної літератури, фрагменти яких зачитують публічно в бібліотеках, театрах, виставкових залах, парках, на площах тощо.

Кожного року інтернет-користувачі обирають один твір серед запропонованих президентом для публічного читання. Цьогоріч це п’єса «Весілля» Станіслава Виспянського, основана на реальних подіях, що сталися 1990 року.

Лучани та гості міста також змогли долучитися до «Національного читання» завдяки Міжнародному поетичному фестивалю «MeridianLutsk» і Генеральному консульству Республіки Польща в Луцьку.

«Сьогодні на площах польських міст відомі політики, артисти та звичайні поляки можуть узяти до рук книгу «Весілля» та долучитися до читання. Мені дуже приємно, що ми тут, у Луцьку, також можемо взяти участь у «Національному читанні 2017». Сучасна ситуація з читанням художньої літератури виглядає таким чином, що ми, зазвичай, читаємо тільки назву, тобто першу сторінку, і не маємо часу прочитати книгу повністю. Але сьогодні в нас свято, свято навіть не книги, а слова. І сподіваюся, що наша зустріч спонукатиме до прочитання не тільки «Весілля», а й інших книг – від початку до кінця», – відзначила консул Тереза Хрущ.

Читанню в ролях теж передували показ відеозвернення польського президента та біографічна розповідь про життя, творчість і вшанування автора «Весілля» Станіслава Виспянського. Опісля всі охочі могли поуправлятися в знанні польської, зачитавши фрагмент драматичного твору.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку в ролях читали п'єсу польського драматурга
02 вересень, 2017, 17:01