Луцьк стане частиною великого туристичного проекту

Луцьк стане частиною великого туристичного проекту
Луцьк із замком Любарта стане частиною туристичного проекту «Шлях Гедиміновичів».

Про це йшлося 12 грудня під час першої зустрічі учасників проекту у Луцьку.

За словами начальника відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради Наталії Бунди, в Україні хочуть створити туристичний маршрут замками династії Гедиміновичів. До маршруту увійдуть замки в Луцьку, Хотині, Кам'янці-Подільському та 8 замків Тернопілля.

Координатор програми з розвитку туризму в регіонах України, радник голови Державного агентства з питань туризму та курортів Геннадій Друзенко пояснив, що туристичний шлях - це форма об'єднання туристичних об'єктів для спільної реклами, збільшення впізнаваності об'єкта як туристичного та зменшення маркетингових витрат.

За словами Друзенка, в європейських країнах діють багато офіційних туристичних шляхів чи маршрутів. Кожен із них містить власний окремий сайт про маршрут, має уніфіковану систему ознакування, проводить рекламні заходи.

Друзенко наголосив, що в 2013 році Литва головуватиме в Євросоюзі, що дасть можливість виграти гранти для реалізації проекту. Крім того, ніша спадщини Великого князівства литовського ніким не зайнята, цей напрямок перспективний.

Учасники проекту «Шлях Гедиміновичів» підписали в Луцьку протокол про наміри створити цей туристичний маршрут.

Довідка

Гедиміновичі — династія великих князів Литовських у 1341–1572 роках і загальна назва деяких князівських родів у Литві, Білорусі, Україні, Польщі. Деякі замки на території Західної України будувалися представниками цих родів або мали якийсь стосунок до них.

Замок Любарта збудований князями Любартом (син Гедиміна), Вітовтом (внук Гедиміна) та Свидригайлом (внук Гедиміна, двоюрідний брат Вітовта).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Нью-Васюки"
Відповісти
Рота закрий, 5 колонна.
Відповісти
А той відділ туризму щось робить, а то тільки язиком бла бла бла. Туризму в Луцьку як не було так і нема.
Відповісти