Луцькі медики благодійні внески не вважають корупцією

Луцькі медики благодійні внески не вважають корупцією
Прокуратура Луцька вбачає в роботі медичних закладів корупцію, а там пояснюють, що це - благодійні внески, без яких не можна вижити.

Про це йшлося 12 грудня під час засідання комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, пише Волинський Інформаційний Портал.

Начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель розповів присутнім про те, що прокуратура надіслала подання про те, що в медицині виявлено ознаки корупції. За його словами, правоохоронців не влаштовують благодійні внески, які мають певну визначену суму, оскільки вони вбачають у цьому корупцію.

Проте Федір Кошель пояснив, що держава фінансує в повному обсязі лише дві статті, тобто оплату праці та енергоносіїв, а на все решту виділяється 8% від потреби. Так, якщо на прийом у стоматолога мало б виділятись 7 гривень, то дають лише 30 копійок.

Така ж ситуація склалася з реактивами та іншими видатками. Якщо не брати благодійні внески, то або гроші має давати держава, або лікарі просто перестануть працювати, адже не матимуть змоги це робити.

«Або лікарні припиняють свою роботу, або ми приймаємо правила гри», - зауважив чиновник.

Голова комісії Ганна Кравчук зауважила, що необхідно зібрати всіх головних лікарів та поспілкуватись із ними. Було на розгляд подано ідею про створення прейскурантів на послуги, але пацієнтам доведеться при цьому заповняти всі необхідні документи. Однак для цього необхідно, аби міська рада прийняла відповідне рішення.

Це питання вирішуватимуть, швидше за все, 26 грудня, повідомляє видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Благодійні внески - це хто скільки вважає і може дати. А конкретні суми за кожен вид роботи і відвідування лікаря, що вимірюється не одним десятком гривень - вимагання і здирництво. А якщо людині потрібно відвідати вдень кількох лікарів та процедурні то сума вимірюється сотнями гривень. А щодня через клініку проходять сотні людей. Подумайте - які ж тут кошти крутяться?
Відповісти
Якщо держава "може" виділяти на потреби медицини 8%, то чому пацієнти не "можуть" виділяти теж 8%від потреби лікарень? Нє, ну може хтось бажає віддати й 92%, але то вже по змозі.
Я сплачую податки державі, цілком здорова я і мої дорослі діти, зять, невістка, які теж платять податки. То чому один раз на рік мушу витрачатися на гінеколога і стоматолога знову з власної кишені? Куди діваються податки здорових, (сільки себе пам"ятають), людей? А таких більшість, особливо в селі.
Відповісти
Останні новини
Луцькі медики благодійні внески не вважають корупцією
12 грудень, 2012, 16:19