У Волиньраді не дали пояснень щодо діяльності «Варти порядку» і фонду Палиці

У Волиньраді не дали пояснень щодо діяльності «Варти порядку» і фонду Палиці
Волинська обласна рада відповіла на звернення журналіста стосовно надання Ігорем Палицею коментаря про діяльність громадського формування «Варта порядку» та його іменного фонду «Тільки разом», про яку йшлося в розслідуванні програми «Слідство.інфо».

На надання відповіді розміром у п`ять речень чиновникам знадобився місяць, - пише «Четверта влада».

Відповідне звернення журналіст програми «Слідство.інфо» та Агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» Юрій Горбач подав ще 1-го серпня.

Нагадаємо, під час зйомок журналістського розслідування про діяльність громадського формування «Варта порядку» та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» журналісти програми «Слідство.інфо» та «Четвертої влади» спробували дізнатися думку голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці з приводу зібраної інформації. З цією метою журналісти 1-го серпня прийшли до приймальні Ігоря Палиці, однак його на робочому місці не виявилося.

До представників ЗМІ вийшов керуючий справами Волинської обласної ради Дмитро Дубняк, який попри довгу дискусію не пояснив, коли буде Ігор Палиця на робочому місці і як можна з ним поспілкуватися, натомість наполіг на поданні відповідного письмового звернення з проханням про надання коментаря. Обіцяв, що відповідь нададуть максимально швидко.

Зі слів підлеглих Ігоря Палиці, іншим чином аніж як письмовим зверненням з політиком у міжсесійний період не сконтактувати. Але й письмові звернення не допомагають.

Три тижні журналісти очікували на хоча б якусь відповідь від голови обласної ради та його підлеглих. Однак вона надійшла вже після виходу сюжету в останній передбачений законом на надання відповіді день – 1 вересня в кінці робочого дня.

В документі за підписом першого заступника голови Волиньради Олександра Пирожика у п`яти абзацах зазначили, що громадське формування «Варта порядку» та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» не є структурними підрозділами облради, тож посадові особи, в тому числі й Ігор Палиця, не зобов`язані коментувати їх діяльність.

З приводу дій «завгоспа» Волиньради, в.о. начальника комунальної установи «Управління будинком Волинської обласної ради» Віктора Талашка, який по всьому адміністративному приміщенню тікав від питань журналістів про співпрацю з «Вартою порядку», а потім ховався в підвальному кабінеті, підлеглі Палиці порадили звертатися до суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Волиньраді не дали пояснень щодо діяльності «Варти порядку» і фонду Палиці
04 вересень, 2017, 17:54