У Львові презентували книгу про містичного Бандеру

У Львові презентували книгу про містичного Бандеру
У Львові проректор Національного університету "Острозька академія" Петро Кралюк представив свій роман про Степана Бандеру "Сильні й самотні".

Презентували книгу в НУ "Львівська політехніка", де Бандера навчався свого часу, пише ТСН.

Як повідомляється, творча зустріч з Кралюком пройшла в рамках проекту Ірини Фаріон "Від книги до мети".

Сама Фаріон, розповідаючи про роман, зазначала, що цей художній твір посилено науковим апаратом, тобто там навіть є посилання на наукові джерела. За її словами, це не сюжетний твір, а, скоріше, "психологічна історія", і цінність її в тому, що це, насамперед, інтелектуальний роман.

Сам Кралюк розповів, що йому хотілося показати Степана Бандеру, в першу чергу, як людину, яка зуміла подолати свою хворобу. За його словами, Бандера в студентські роки ходив з тростиною, але пізніше поборов недугу. "Мене вразило, що ще з молодих років він готував себе до в'язниці, до тортур", - додав Кралюк.

Також він поділився враженням, що Бандера - це в деякому сенсі містична фігура. Зокрема, він відчував, що буде убитий, відпустив охорону і спокійно прийняв смерть.

Роман складається з чотирьох частин. Перша частина, за словами автора - це діалог Бандери зі слідчим, своєрідне інтелектуальне змагання. У другій частині міститься розмову з Яремою Вишневецьким, який, за задумом автора, з'явився Бандері в мріях, коли він був кинутий у в'язницю "Святий хрест" у Польщі.

У третій частині розповідається про Бандеру у концтаборі "Заксенхаузен", де в ув'язненні перебували Андрій Мельник, Олег Ольжич, син Сталіна Яків Джугашвілі. Автор представив, про що вони говорили, якби зустрілися.

У останній, четвертій частині йдеться про вбивцю Бандери Богдана Сташинського. Пізніше він утік до Західної Німеччини і, за задумом Кралюка, одного разу повернувся на Батьківщину на могилу своїх рідних. У романі зображена своєрідна сповідь і покаяння вбивці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Львові презентували книгу про містичного Бандеру
12 грудень, 2012, 18:45