У Луцьку – конфлікт між ОСББ і «Волиньгазом» через лічильники

У Луцьку – конфлікт між ОСББ і «Волиньгазом» через лічильники
Представники ОСББ на проспекті Перемоги в Луцьку не можуть дійти згоди із «Волиньгазом» щодо встановлення побудинкового приладу обліку газу.

Про це повідомляє ВРД НСТУ.

Співвласники багатоквартирного будинку, що знаходиться за адресою: проспект Перемоги,10 одними з перших в обласному центрі Волині та Україні, створили об’єднання. За 8 років копіткої праці зроблено чимало. Це – перший в Україні повністю термомодернізований будинок. Наразі, стверджують співвласники, виникла серйозна проблема з газовиками.

Євген Мисенков мешкає у будинку з 1997 року. Він розповідає, що будинок був у жахливому стані. Тоді люди створили ОСББ і поступово провели тепломодернізацію. Але зараз існує проблема зі встановленням загальнобудинкового приладу обліку газу.

За словами голови Асоціації ОСББ «Лучани» Юлії Сабатюк, люди мають право на індивідуальний облік. «Чомусь міськгаз вирішив, що без нашої згоди, без попередження можна приїхати і поставити загальнобудинковий лічильник, який не дасть ніякого результату і не буде спонукати до економії», - каже вона.

Начальник управління експлуатації Луцька і Луцького району ПАТ «Волиньгаз» Руслан Сахарчук прокоментував ситуацію. Він каже, що закон зобов’язує їх до 1 січня 2018 року встановити лічильники. Але там не вказано, що вони мають бути індивідуальними. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, фінансує тільки загальнобудинкові прилади.

Встановлення індивідуального лічильника коштує близько 4 тисяч гривень.

І газовики, і мешканці мають власні сценарії виходу із конфліктної ситуації.

«Фінансування може бути з місцевих бюджетів. Якщо міськрада профінансує їм ці гроші – це дуже великі гроші – будь ласка, це не є проблема», - каже Сахарчук.

«Я пропоную іншим шляхом вийти взагалі всім українцям із цієї ситуації. Навіть якщо не вистачає грошей на індивідуальний облік, ми готові будем купити самі прилади обліку. А за частину інвестиційної складової, яку ми платимо в тарифі за газ, нехай би поставили монтажні організації, зробили монтаж, проектну роботу зі встановлення приладів», - зазначила Сабатюк.

З її слів, НКРПП у Києві дає погодження на цей варіант, однак не вдається порозумітися із газовиками.

Тож у «Волиньгазі» попереджають, що з 1 січня будинки без обліку будуть відключені від постачання, а представники ОСББ готові вдатися до акцій протесту.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.