Дорога, жадібність і «УКРОП»: історія з ремонту траси Луцьк-Володимир

Дорога, жадібність і «УКРОП»: історія з ремонту траси Луцьк-Володимир
Дорога Володимир-Луцьк після багатостраждальних тендерів нарешті ремонтується. На жаль, роботи не йдуть таким швидким темпом як планувалося. А коли "ремонтники" знаходять шлях їх пришвидшити, то їм на заваді стало бажання місцевого бізнесмена та політика Миколи Юнака (на фото) отримати великий прибуток.

Роботи йдуть повним ходом, але з настанням осені дуже великі корективи в плани "дорожників" вносить погода.

Як розповів голова обласної Служби автомобільних доріг Анатолій Посполітак, нині дорогу з боку Володимира ремонтує фірма "Автомагістраль-Південь" з Одеси, а від Луцька - "Луцькавтодор".

Першою великою проблемою стало блокування тендера на ремонт дороги з боку білоруської компанії "Дорожньо-будівельний трест № 4 м. Брест".

25 травня постійно діюча адміністративна комісія Антимонопольного Комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель своїм рішенням зобов’язала Службу відмінити процедуру закупівлі.

Однак за результатами розгляду скарги відкритого акціонерного товариства "Дорожньо-будівельний трест № 4 м. Брест" від 3 травня Комітет визнав правомірність відхилення Службою тендерної пропозиції цієї компанії.

Поки тривали ці дії та проводився новий тендер дорогоцінний час втрачався.

Другою великою проблемою на шляху "ремонтників" стала негода. Через дощ доводиться зупиняти роботи. Додатковий труднощів додає відсутність достатньої кількості вагонів для перевезення щебеню.

ДИВИТИСЯ ФОТО З РЕМОНТУ ДОРОГИ ТА ЧИТАТИ ЯК ЇЇ ОНОВЛЮЮТЬ


Як пояснив Посполітак, в Україні банально бракує цих засобів транспортування і доводиться "вибивати" їх в урядових структур.

Для того, аби прискорити процедуру ремонту дороги з боку Володимира-Волинського представники фірми "Автомагістраль-Південь" вирішили перенести свій завод по виробництву спеціальної суміші, в яку входить і щебінь на територію поблизу міста. Місцевий аграрій Валерій Діброва дозволив розгорнути це виробництво на його землях. Це дозволило не лише зекономити час, адже завод цього підприємства працює у Сокалі за понад 60 кілометрів від Володимира, а й скоротити витрати бюджетних коштів, перенаправивши лишки на інші цілі.

Однак зробити це не вдалося. Колії проходили через ділянку одного з місцевих підприємців і той запросив занадто велику ціну, через яку втрачалася економічна вигода.

Як повідомили джерела у виконавчій владі Володимир-Волинського району, цим підприємцем був місцевий депутат Микола Юнак. Він - відомий у місті політичний, громадський діяч та підприємець. У 2014 році Юнак балотувався в народні депутати. Через рік він був кандидатом у мери Володимира-Волинського, місцеві ЗМІ повідомляли, що на його боці був "УКРОП". Однак офіційно він був самовисуванцем.

Сьогодні про Юнака пишуть, як одного з засновників фонду Фонду братів Юнаків "Кращий вибір". Разом з "УКРОПом" вони відкривають дитячі майданчики та завозять пісок у Володимирі. У місцевих кулуарах кажуть, що Юнак є ймовірним кандидатом на мери Володимира саме від цієї політсили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дорога, жадібність і «УКРОП»: історія з ремонту траси Луцьк-Володимир
08 вересень, 2017, 16:20
У Луцьку горів балкон
08 вересень, 2017, 16:10