Волинським ПТУ не вистачає більше 30 мільйонів держфінансування

Волинським ПТУ не вистачає більше 30 мільйонів держфінансування
Ситуація з фінасуванням ПТУ на Волині покращилась, проте нині є недофінансування у розмірі 33,6 мільйона гривень.

Про це стало відомо на конференції педагогічних працівників, що відбулась сьогодні, 5 вересня 2017 року, за участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Начальник управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна повідомила, що ситуація з фінансуванням професійно-технічних навчальних закладів у 2017 році значно поліпшилась у порівнянні з минулим роком, проте залишається складною.

Оскільки на сьогодні недофінансування ПТНЗ відповідно до потреби складає: по обласному бюджету - 33,6 млн.грн, по бюджету м.Луцька – 4,9 млн.грн.

Необхідність створення професійно-технічних центрів на Волині підкреслив директор обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Зокрема, він відмітив тісну та якісну співпрацю з професійно-технічними навчальними закладами у Волинській області. Також Роман В’ячеславович повідомив присутнім, що результом проведення спільної наради у березні цього року є відкриття Центру професійної кар’єри.

Підсумовуючи сказане, директор обласного центру зайнятості відзначив, що вища освіта – це солідно, але професійно-технічна освіта – перспективно.

- Ми знаходимось в стані реформування. І якщо ми з вами чекаємо, що хтось нам принесе реформу профтехосвіти на Волинь, то ми глибоко в цьому помиляємось. Ви будете робити перші реальні кроки самі, практикуючи, пробуючи на тих закладах професійно-технічної освіти, які можуть це робити. Створите навчальний професійний центр і дивитесь чи може він працювати. Об’єднувати і не боятися, так як ми робимо сьогодні по опорних школах. Утворюємо опорні професійно-технічні заклади, спеціалізовані, потужні, які мають величезну базу і декілька філіалів накриваючи половину області або всю область в цілому, - зазначив Володимир Петрович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинським ПТУ не вистачає більше 30 мільйонів держфінансування
05 вересень, 2017, 18:45