Волиняни відстоюють право на існування Любомльського госпітального округу

Волиняни відстоюють право на існування Любомльського госпітального округу
Ще недавно Міністерство охорони здоров’я України наполягало на створенні на Волині трьох госпітальних округів, відхиляючи подані раніше пропозиції про 5 округів, тобто Луцький, Ковельський, Нововолинський, Камінь-Каширський і Любомльський.

Однак днями стало відомо, що в Міністерстві охорони здоров’я підтвердили необхідність для Волині четвертого госпітального округу – в місті Камінь-Каширську, - пише Шацький край.

Медики Шацької районної лікарні на чолі з генеральним директором ТМО Любомльського і Шацького районів Володимиром Дибелем вважають, що повинен працювати і п’ятий центр госпітального округу – в Любомлі, бо жителі віддалених сіл Шацького району будуть позбавлені доступної медичної допомоги. Про своє бачення медичної реформи делегація медиків розповіла в кабінеті Василя Голядинця, голови Шацької РДА.

"Велика прикордонна територія з трьома пунктами пропуску і безперервним потоком тих, хто перетинає кордон; курорт Шацьких озер, на якому влітку відпочивають до чверті мільйона осіб – всі ці люди можуть лишитися поза межею доступності до центру округу і відповідно будуть позбавлені якісної і своєчасної медичної допомоги. У вихідний день, що припадає на пік відпочинкового сезону, швидка допомога смт Шацьк отримує до 65 викликів. Ми маємо намір відстоювати центр округу в Любомлі і хочемо почути думку керівництва району з цього приводу", – наголосив під час зустрічі Володимир Дибель.

Василь Голядинець відзначив, що його, передусім, хвилює доля Шацької районної лікарні і її статусу, повноцінне функціонування і належне фінансування закладу, наявність фахових лікарів.

Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, підсумував бурхливу дискусію і запропонував скликати позачергову сесію районної ради з цього питання, аби на ній заслухати інформацію фахівця з медичної реформи, почути думку громади і всім разом створити ефективний документ, який мав би силу зберегти в майбутньому Шацьку районну лікарню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни відстоюють право на існування Любомльського госпітального округу
06 вересень, 2017, 09:40