Порошенко підписав закон про амністію

Порошенко підписав закон про амністію
Президент України Петро Порошенко на прохання керівників церков та Героїв України підписав закон "Про амністію у 2016 році".

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Наші герої – військовослужбовці та ієрархи нашої церкви звернулись до мене з питань амністії для тих, хто пройшов горнило війни, брав активну участь у АТО, але не скоїв важких злочинів, щоб держава пішла на зустріч (цим людям у питанні помилування, – ред.)", - повідомив президент під час зустрічі з Героями України та предстоятелями церков і зауважив, що хотів би почути їхню думку з цього питання, порадитись і прийняти рішення.

"Ми підтримуємо прохання і самих покараних та підтримуємо і саме військове керівництво, яке просить про це. Якщо президент помилує, це підніме авторитет самої армії, дух підтримає", - відповів предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Герой України, майор Збройних сил Ігор Герасименко зазначив, що дуже багато учасників АТО чекають на підписання цього закону і розраховують на прийняття справедливого рішення президентом.

"Я дякую за цю пропозицію, за відповідальне, державницьке ставлення до цього і підписую закон України "Про амністію", який дозволяє воїнам – учасникам АТО (покараним, – ред.) за неважкі злочини вийти на волю", - сказав Петро Порошенко та підписав документ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.