Ремонт доріг, велосипедні доріжки: як Ковель розбудується за європейські кошти

Ремонт доріг, велосипедні доріжки: як Ковель розбудується за європейські кошти
Міський голова Ковеля Олег Кіндер з робочим візитом побував у Хелмі. Там він підписав пакет документів у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь- Україна - 2014-2020» на реалізацію спільного проекту «Хелм і Ковель – транспортні серця польсько-українського прикордоння».

Про це написала на свої сторінці Facebook секретар Ковельської міськради Віра Федосюк.

У разі перемоги це допоможе провести реконструкцію привокзальних площ польського та українського міст. Конкуренція є досить серйозною. На першому етапі, який уже пройдено, виграв кожен десятий проект, на другому - має шанс кожен третій.

Спеціалісти органів влади двох міст ретельно працювали над документацією, неодноразово зустрічались, аби узгодити усі деталі. Результат буде у другій половині листопада.

Крім цього, Ковель підготував з польськими партнерами ще три проекти. Вони теж пройшли перший етап. Серед них - «Захист і збереження природної та історичної спадщини шляхом вдосконалення систем каналізації в містах Хелм та Ковель». Наше місто давно потребує заміни мереж, а це буде хороша нагода отримати для цього додатковий фінансовий ресурс.

«Спільна спадщина - спільна ідентичність» - охорона і розвиток культурних ресурсів, природної та історичної спадщини Ленчни та Ковеля». Основна його мета - провести капітальний ремонт історичного музею та збудувати у місті велосипедні доріжки.

«Транскордонний центр діалогу культур Польща-Білорусь-Україна» (Ковель- Щучин (Польща)- Щучин (Білорусь). Він передбачає будівництво підтрибунних приміщень на стадіоні «Локомотив» та інші роботи на цьому об’єкті.

Орієнтовно 15 жовтня комісія оголосить своє рішення. Перемога дозволить отримати від 700 тисяч до 1 мільйона 400 тисяч євро. Десять відсотків від кожної суми має додати місто. Варто сказати, що у міському бюджеті передбачені необхідні кошти. За це проголосували депутати міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ремонт доріг, велосипедні доріжки: як Ковель розбудується за європейські кошти
06 вересень, 2017, 13:14