У СБУ оприлюднили аудіозаписи у справі Тиводара і «Варти порядку». ВІДЕО

У СБУ оприлюднили аудіозаписи у справі Тиводара і  «Варти порядку». ВІДЕО
У СБУ оприлюднили телефонні розмови очільника громадського формування «Варта порядку» Олександра Тиводара щодо стеження за громадянами України.

Ці записи ввімкнули під час прес-конференції у волинському управлінні СБУ 6 вересня.

Загалом правоохоронці оприлюднили деякі матеріали – телефонні розмови та фотографії, влученої із техніки, яка свідчить про стеження.

На одному із записів розмова між Тиводаром та так званим керівником групи негласного стеження у «Варті порядку» Романом Демидюком, де Тиводар дає вказівку на стеження за нардепами Семен Семенченком та Єгором Соболєвим.

У другій розмові Тиводар каже тому ж Демидюку провести приховану зйомку нардепа Соболєва та депутатки Луцькради Юлії Вусенко.

У третій розмові Демидюк отримує вказівку здійснити кількагодинну зйомку офісу волинського осередку партії «Солідарність» та фіксувати всіх осіб, які будуть там з’являтися.

«Познімати, хто заходить і виходить там із Солідарності, хто там розписується. Постійте там 2 годинки», - говорить він телефоном.

У подальшій розмові Демидюк уточнює, що вони вже дві години «клацають» (фотографують, - ред.) осіб, які там з'являються.

У 4-ій розмові Тиводар дає вказівку купити спецзасоби спостереження, замасковані під кепку, годинник та ручку, та отримати їх на пошті. Демидюк уточнює, чи не треба узгоджувати «з Петровічем». «При чом тут Петровіч, б*ля?» - відповів Тиводар.

«Вже наступного дня у розмові Демидюк підтверджує про вказівку купівлі спеціальних технічних засобів для стеження, замаскованих під ручку та кепку», - зауважив начальник УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк.

У черговій розмові заступник Демидюка розказує про процес стеження за заступником очільника волинського осередку «Національного корпусу» Олександром Дмитруком та дає вказівку на застосування зброї.

Демидюк доповів Тиводару про місце проживання Дмитрука та зустріч із керівником осередку Андрієм Д'яченком. При цьому Демидюк запропонував застосувати групу, яку очолює Валерій Зиза.

Окрім того є доповіді про здійснення зйомки очільників «Нацкорпусу» біля офісу Інформаційного агентства ВолиньPost. Тиводар також надав вказівку сфотографувати представників спецпідрозділу поліції для подальшої передачі підконтрольним ЗМІ, а саме - головному редактору видання «Під прицілом» Петру Сосницькому та директору ТРК "Аверс» Наталії Московці.

ДИВИТИСЯ ФОТО, ЯКІ ОПРИЛЮДНИЛИ В СБУ

На фото, вилучених у фігурантів справи, зафіксовані зустріч нардепа Ігоря Лапіна із депутаткою луцькади Юлією Вусенко, колишні заступники мера Луцька Тарас Яковлев та Юрій Моклиця, зустріч журналіста Антона Бугайчука та нердепа Ігоря Гузя, фото співробітників КОРДУ, та автомобіль Олександра Дмитрука.

«Це лише дуже маленька частина матеріалів, які ми на сьогодні можемо оприлюднити», - підкреслив Фелонюк. Адже готують матеріали стосовно інших членів групи.



Нагадаємо, 8 серпня посеред вулиці затримали очільника "Варти порядку" Олександра Тиводара, в його оселі та офісі формування провели обшуки, а у членів "Варти порядку" знайшли атомати, гранати та протитанкові міни.

У прокуратурі згодом прокоментували, що спільно з оперативниками СБУ викрили та припинили діяльність "групи осіб, які позиціонували себе як члени громадського об’єднання з охорони правопорядку на Волині" яка з метою незаконного стеження за низкою осіб організувала контрабанду спецпристроїв для стеження.

Тиводара підозрюють у контрабанді засобів негласного зняття інформації (ч. 2 ст. 201 КК), їхньому незаконному використанні (ч. 2 ст. 359 КК), організації побиття (ч. 1 ст. 125 КК), а також зберіганні зброї (ч. 1 ст. 263 КК).

На суд з обрання запобіжного заходу він прибув на каталці, а під стінами суду його "прихильники" грубіянили журналістам.

Суд ухвалив звільнити Тиводара під собисте зобовязнання, а вже 18 розглядали апеляцію прокуратури. Проте суд лишив рішення без змін. Згодом стало відомо, що Тиводара можуть "зняти" із посади керівника поліцейської комісії через кримінальне провадження стосовно нього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну, ніхто крім повних кретинів і не сумнівався
Відповісти
Атепер хто брав на поруки тих злочинців, то хай теж отвічають, нє?
Відповісти
Не цікаво)
Відповісти
Останні новини
У СБУ оприлюднили аудіозаписи у справі Тиводара і «Варти порядку». ВІДЕО
06 вересень, 2017, 16:31