Німеччина підтримує відправлення миротворців ООН на Донбас

Німеччина підтримує відправлення миротворців ООН на Донбас
У федеральному уряді Німеччини вважають, що в разі відправлення миротворчої місії ООН на Донбас «блакитних шоломів» слід буде розмістити на всій території конфлікту, а не лише на лінії зіткнення.

Про це заявила заступниця речника уряду ФРН Ульріке Деммер, виступаючи перед журналістами в Берліні, - передає ТСН.

За словами речниці, Берлін вітає в цілому ініціативу російського президента Володимира Путіна щодо відправки місії ООН на Донбас. Утім, деякі деталі пропозиції Москви Берлін розглядає скептично. За словами Деммер, поки неясно, чи вдасться досягти згоди щодо усіх деталей такої місії на Донбасі.

Так само вона не бачить підстав надати в цьому питанні сепаратистам на Донбасі право голосу на переговорах щодо такої місії.

«Це було би неприйнятним посиленням значення самопроголошеного керівництва так званих народних республік», - наголосила представниця німецького уряду.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 5 вересня у Китаї заявив, що підтримує присутність миротворців ООН на Донбасі. На його думку, вони повинні гарантувати безпеку місії ОБСЄ. Крім того, глава країни-окупанта вважає, що введення миротворчого контингенту повинно відбутися за погодженням з ватажками терористів «ЛНР» і «ДНР».

У МЗС підкреслили, що Путін своєю заявою хоче спотворити ідею миротворчої місії і представити агресію на Донбасі внутрішнім конфліктом України. Також дипломати нагадали, що 2015 року глава України Петро Порошенко офіційно направив в ООН звернення про розгортання миротворчої операції, проте Росія як держава-агресор постійно саботувала пропозиції України, відмовляючись розглядати звернення в РБ ООН і навіть стверджувала, що звернення не було.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко планує найближчими місяцями представити на Генеральній асамблеї ООН ідею введення миротворчої місії на Донбас.

Під час попередніх телефонних переговорів лідерів держав «нормандського формату» він наголосив на необхідності запровадження на Донбасі миротворчої місії ООН з мандатом Ради безпеки ООН.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Німеччина підтримує відправлення миротворців ООН на Донбас
07 вересень, 2017, 05:01