Отруєння школярів на Рівненщині: зросла кількість постраждалих

Отруєння школярів на Рівненщині: зросла кількість постраждалих
У селищі Зарічне Рівненської області 16 першокласників отруїлися у шкільній їдальні. 14 дітей госпіталізували.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

– Через спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію постраждало 16 учнів перших класів навчально-виховного комплексу Загально освітня школа І ст. – гімназія смт. Зарічне, що на Рівненщині, – йдеться у повідомленні.

14 учнів госпіталізували з діагнозом харчове отруєння, двоє дітей від госпіталізації відмовилися і лікуються амбулаторно.

Фахівці відомства обстежили їдальню навчального закладу та встановили чимало порушень санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, що ймовірно зумовили виникнення спалаху.

Зокрема, у харчоблоці не було достатньої кількість холодильного та морозильного обладнання та відсутні термометри для контролю температурного режиму; не дотримується “товарне сусідство” при зберіганні харчових продуктів, що швидко псуються; порушуються вимоги обробки яєць; мийні ванни в м’ясному цеху не підключені до каналізаційної мережі, а частина розроблювального інвентарю потребує заміни та поновлення маркування; у закладі недостатньо стелажів для зберігання кухонного посуду та відсутні контейнери для зберігання овочів; з порушенням ведеться журнал бракеражу готової продукції; недостатня кількість інвентарю для прибирання тощо.

Робота їдальні призупинена до усунення всіх виявлених недоліків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Отруєння школярів на Рівненщині: зросла кількість постраждалих
07 вересень, 2017, 11:06