Ігор Лапін звернувся до депутатів щодо закону про судову експертизу

Ігор Лапін звернувся до депутатів щодо закону про судову експертизу
Волинський нардеп Ігор Лапін звернувся до колег з парламенту із закликом не підтримувати поправки до закону про судову експертизу.

Про це йдеться на сайті нардепа.

"Сьогодні важливий день в парламенті. Ми маємо прийняти зміни до процесуальних кодексів (законопроект 6232). Але під добрими намірами як часто буває пропихнули неконституційні та дискримінаційні поправки, які стосуються проведення судових експертиз.

Закликаю колег депутатів НЕ ПІДТРИМУВАТИ поправку 241 народного депутата Ігоря Алєксєєва, яка передбачає зміни до частини першої статті 7 Закону "Про судову експертизу", і визначає, що "судово-експертну діяльність у кримінальному провадженні здійснюють державні спеціалізовані установи , а в інших випадках – також судові експерти, які не є працівниками зазначених установ та інші фахівці (експерти) з відповідних галузей знань у порядку та на умовах, визначених цим Законом".

По суті, цією поправкою знищується змагальність у судовому процесі та рівність сторін в наданні суду доказів; обмежується доступ до проведення судових експертиз у кримінальних справах приватним судовим експертам; посилюється монополія на проведення судових експертиз державними судово-експертними установами. Це в свою чергу значно затягує строки проведення експертиз та розгляду справ в суді", - йдеться у зверненні.

"Також не можна підтримувати поправки народного депутата Андрія Лозового (№109) про внесення змін до ст. 219, 242-244, 332 КПК України. Бо у випадку їх прийняття сторони кримінального провадження позбавляються права самостійно обирати та залучати експерта для проведення експертизи, що є істотним обмеженням права збирати докази.

Давайте об'єднаємось і не допустимо монополії на проведення судових експертиз з боку державних судово-експертних установ", - закликає Ігор Лапін.

Також він зазначив, що нас є приватні нотаріуси, успішно проходить формування інститут приватних виконавців. На його думку, настав час в рамках судової реформи підтримати приватних судових експертів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ігор Лапін звернувся до депутатів щодо закону про судову експертизу
07 вересень, 2017, 11:38