Луцькі депутати просять змінити закони, аби обмежити торгівлю алкоголем

Луцькі депутати просять змінити закони, аби обмежити торгівлю алкоголем
Депутати Луцькради звернуться до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та нардепів від Волині, аби ті ініціювали зміни до низки законів. Таким чином, депутати просять дозволу встановлювати обмеження торгівлі алкоголем поблизу навчальних закладів, а також в нічний та ранковий час на рівні органів місцевого самоврядування.

Відповідне рішення прийняли під час сесії 7 вересня.

Одне із рішень міськради забороняє продаж алкоголю та слабоалкогольних напоїв у закладах, розміщених у радіусі 100 метрів від головного входу до шкіл, та заборону торгівлі з 22:00 до 08:00 години ранку.

Про таке рішення проінформували контролюючі органи, серед яких ‒ Регіональне управління департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА у Волинській області, яке нині є підрозділом Головного управління ДФС у Волинській області.

Однак підрозділ наділений Кабміном правом видавати ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем і в закладах, що розміщені в 100-метровій зоні поблизу шкіл. Тому виникає колізія – ДФС видає дозволи, попри заборону Луцькради, та торгівля відбувається. Досить неоднозначною є практика розгляду судами справ щодо заборони торгівлі алкогольними напоями у нічний та ранковий час.

Тому депутати просять врегулювати цю колізію та внести відповідні правки до низки законів. Зокрема йдеться про дозвіл для сільських, селищних та міських рад в межах відповідної адміністративної території забороняти або обмежувати продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, а також куріння тютюнових виробів.

Просять також доповнити перелік місць, поблизу яких регламентувати торгівлю, внісши туди дитячі та спортивні майданчики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ці клоунякі що приймають свої тупі закони ніколи в житті не працювали своїми руками...В мене на заводі зміна закінчується в 11. Я хочу після роботи бухнути імушу йти на точку купувати пальонку. Так би і придушив цих гнид
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати просять змінити закони, аби обмежити торгівлю алкоголем
07 вересень, 2017, 12:46