З нового року власники нерухомості платитимуть податок

З нового року власники нерухомості платитимуть податок
Із "зайвих" квадратних метрів житла з нового року справлятиметься податок на нерухомість.

Сплачувати цей новий податок зобов’язані не всі фізичні особи, повідомляє прес-служба волинської податкової.

До тих, хто платитиме відносяться власники квартир житловою площею більше 120 і будинку, житлова площа якого перевищує 250 квадратних метрів.

Всі, хто володіє оподатковуваною житловою площею, щорічно сплачуватимуть 1 відсоток від розміру мінімальної заробітної плати за кожен квадратний метр. Власники елітної нерухомості, тобто, власники квартир площею понад 240 квадратів і будинків, у яких житлова площа перевищує 500 квадратних метрів, сплачуватимуть 2,7 відсотка від встановленої на початок року мінімальної заробітної плати за кожен "зайвий" квадрат житлової нерухомості.

Сплата податку на нерухомість здійснюватиметься один раз в рік – протягом 60 днів із дня отримання податкового повідомлення–рішення. Про те, хто, скільки та коли має внести нараховану суму податку до бюджету, повинна подбати податкова служба.

Податковий кодекс передбачає, що власники декількох житлових об’єктів нерухомості можуть обрати пільгову житлову площу, тобто ту квартиру чи будинок, на які податок на нерухомість не нараховуватиметься. Податок на нерухомість не нараховуватиметься на дачні та садові будинки за умови, що у власника - платника податку лише один такий об’єкт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З нового року власники нерухомості платитимуть податок
13 грудень, 2012, 15:23