Ігор Палиця прокоментував «плівки Тиводара»

Ігор Палиця прокоментував «плівки Тиводара»
Голова Волиньради, укропівець Ігор Палиця вважає, що аудіозаписи, які озвучили в справі Олександра Тиводара та членів "Варти порядку" мають пройти експертизу.

Про це він заявив 7 вересня під час прес-конференції.

Нагадаємо, 6 вересня в СБУ оприлюднили 11 аудіозаписів, на яких записані телефонні бесіди щодо стеження за громадянами України фігурантами справи. Зокрема, за нардепами Семен Семенченком та Єгором Соболєвим, депутаткою Луцькради Юлією Вусенко, офісом волинського осередку партії «Солідарність», активістами партії «Національний корпус» та іншими.

Ігор Палиця порівняв ці плівки з розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе та скандальними записами майора Мельниченка.

Також голова Волиньради заявив, що те, чи належать голоси мовців на плівках фігурантам справи Олександру Тиводару, Роману Демидюку та іншим, має встановити перевірка.

Крім того він вважає, що оприлюднення - грубе порушення слідства у цій справі.



Нагадаємо, 8 серпня затримали очільника "Варти порядку" Олександра Тиводара, в його оселі та офісі формування провели обшуки, а у членів "Варти порядку" знайшли атомати, гранати та протитанкові міни.

У прокуратурі згодом прокоментували, що спільно з оперативниками СБУ викрили та припинили діяльність "групи осіб, які позиціонували себе як члени громадського об’єднання з охорони правопорядку на Волині" яка з метою незаконного стеження за низкою осіб організувала контрабанду спецпристроїв для стеження.

Тиводара підозрюють у контрабанді засобів негласного зняття інформації (ч. 2 ст. 201 КК), їхньому незаконному використанні (ч. 2 ст. 359 КК), організації побиття (ч. 1 ст. 125 КК), а також зберіганні зброї (ч. 1 ст. 263 КК).

На суд з обрання запобіжного заходу він прибув на каталці, а під стінами суду його "прихильники" грубіянили журналістам.

Суд ухвалив звільнити Тиводара під особисте зобов'язання, а вже 18 розглядали апеляцію прокуратури. Проте суд лишив рішення без змін. Згодом стало відомо, що Тиводара можуть "зняти" із посади керівника поліцейської комісії через кримінальне провадження стосовно нього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ігор Палиця прокоментував «плівки Тиводара»
07 вересень, 2017, 19:07