Окремих учасників «Варти порядку» можуть визнати організованою злочинною групою

Окремих учасників «Варти порядку» можуть визнати організованою злочинною групою
Зараз вирішується питання про визнання окремих учасників громадського формування «Варта порядку» організованою злочинною групою.

Про це заявив начальник УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк.

Як ідеться у повідомленні на сторінці УСБУ Волині у соціальній мережі Facebook, під час брифінгу начальник управління Юрій Фелонюк розказав про хід розслідування кримінального провадження щодо групи осіб, які, прикриваючись громадським формуванням на Волині, здійснювали незаконне втручання в приватне життя осіб.

З дозволу слідчого під час брифінгу були оприлюднені відомості, розголошення яких не може зашкодити досудовому розслідуванню та встановленню істини у справі. Зокрема були представлені телефонні розмови підозрюваних, у ході яких один з них - керівник громадського формування дає вказівку своєму підлеглому стежити та здійснювати приховану зйомку за народними депутатами, представниками місцевої влади, спецпризначенцями органів поліції та передавати в подальшому здобуті матеріали до місцевих ЗМІ. Також буди продемонстровані фотографії стеження за особами з вилученої під час обшуків техніки фігурантів кримінального провадження.

«І це лише частина доказів, яку ми можемо оприлюднити на сьогоднішній день»,- вказав керівник Управління Юрій Фелонюк.

За словами начальника, одному із фігурантів кримінального провадження оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 201, ч. 2 ст. 359, ч.1 ст.263, ч.4 ст.27 та ч.1 ст.125 КК України, іншому - повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 201, ч. 2 ст. 359 КК України.

«Також вирішується питання про повідомлення підозри п’ятьом фігурантам кримінального провадження у незаконному порушенні ними недоторканості приватного життя осіб, вчиненого у складі організованої злочинної групи, тобто злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 та ст. 182 Кримінального кодексу України» - зазначив Юрій Фелонюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Окремих учасників «Варти порядку» можуть визнати організованою злочинною групою
07 вересень, 2017, 21:08