Українську фабрику оштрафували за брехню про туалетний папір

Українську фабрику оштрафували за брехню про туалетний папір
Антимонопольники оштрафували ПАТ Кохавинську паперову фабрику на 1 мільйон гривень.

Фабрика, яка розташована у селищі Гніздичів Львівської області поширювала неправдиву інформацію, повідомляє Фокус з посиланням на прес-службу відомства.

Як з'ясувала тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України, фабрика вказувала неправдиві відомості про споживчі властивості туалетного паперу під брендом Кохавинка. Зокрема, на упаковці цієї продукції вказувалося, що вона антисептична.

«Розслідування показало, що фабрика, виробляючи продукцію за відповідною технологією, не проводила додаткових розширених бактеріологічних і вірусологічних досліджень про наявність антисептичних властивостей готового туалетного паперу. У свою чергу, поширення неправдивої інформації призвело до введення споживачів в оману щодо антисептичних властивостей паперу», - підкреслили в Антимонопольному комітеті.

Відомство зобов'язало виробника туалетного паперу припинити порушення.

Раніше повідомлялося, що АМКУ оштрафував ТОВ Сандора на три мільйони гривень за розповсюдження неправдивої інформації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"про наявність антисептичних властивостей готової туалетного паперу" - десь відсутнє слово? мабуть.
ну,ясно,комусь не догодили,не дали наперед на лапу,от їх і оштрафували
Відповісти
ПАТ «Кохавинська паперова фабрика» не визнала звинувачення Антимонопольного комітету України в недобросовісній конкуренції.

ПАТ «Кохавинська паперова фабрика» вважає рішення тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України від 06.12.12 р. про накладення на підприємство штрафу в розмірі 1 млн. грн. упередженим, необ’єктивним та несправедливим і буде оскаржувати його в суді.

Туалетний папір «Антисептичний» підприємство випускає у повній відповідності з Технологічним регламентом, а також Технічними умовами та Патентами, які погоджені та зареєстровані відповідними держаними органами.

ПАТ «Кохавинська паперова фабрика» перше і, наразі єдине в Україні підприємство, яке освоїло випуск туалетного паперу з покращеними мікробіологічними показниками за рахунок використання у виробництві дезінфікуючого засобу «Гембар», дія якого пригнічує ріст і розвиток шкідливих мікроорганізмів. Згідно з проведеними дослідженнями, мікробіологічні показники паперу обробленого антисептиком «Гембар» не погіршуються і через 6 місяців після його виготовлення.

Суть звинувачення Антимонопольного комітету зводиться до того, що назва паперу «Антисептичний» вводить в оману покупців, які розраховують на його активну знезаражувальну (лікувальну) дію, що не підтверджено розширеними бактеріологічними та вірусологічними дослідженнями.

Але, на обгортці паперу чітко зазначено, що це туалетний папір, тобто виріб санітарно-гігієнічного призначення, а не медичний засіб чи препарат і невірно стверджувати, що покупці (споживачі) не розрізняють цього і, таким чином вводяться в оману, розраховуючи на активну антисептичну чи лікувальну дію туалетного паперу «Антисептичний».

Після засідання тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України, представники підприємства, які брали у ньому участь, подякували членам колегії за таку «підтримку» українського виробника.

Натомість, в ситуації, що склалася підприємство сподівається на розуміння покупців та торгових мереж, з якими співпрацює.
Відповісти
Останні новини
Українську фабрику оштрафували за брехню про туалетний папір
13 грудень, 2012, 16:28