Чому «ображені» діячі критикують Держгеокадастр

Чому «ображені» діячі критикують Держгеокадастр
На ринку послуг області з розроблення документації із землеустрою працюють чимало державних підприємств, приватних фірм та фізичних-осіб підприємців. Загалом, за даними Держгеокадастру, їх є понад 80.

Серед них і ФОП Шеремета С.О. (на фото) та приватна фірма «Реформатор» (директор Колодинський В.М.), де також сертифікованим інженером–землевпорядником «рахується» зазначена Шеремета С.О.

За інформацією джерел у правоохоронних відомствах, Шеремета та Колодинський відчувають особисту неприязнь до працівників обласного Держгеокадастру. Вказані землевпорядники розробляли проекти землеустрою по відведенню земель у власність громадянам по Боратинській сільський раді та іншим сільським радам, в «дерибані» яких звинувачують Держгеокадастр. Однак до таких дій вони вдалися через бажання помститися за те, що «земельники» свого часу заблокували їхні незаконні дії.

Приватна фірма «Реформатор» охопила своєю діяльністю пів області, пропонуючи свої послуги з розробки будь-якою документації, встановлюючи плату за неї, яка без перебільшення не відповідає якості надання послуг. Пізніше вони почали пояснювати, що до таких дій вдалися, бо невідомі «львівські» діячі захопили ринок послуг.

Коли ж не пройшов експертизу проект встановлення (зміни) меж села Кремеш Локачинського району, за який сільська рада Кремеш заплатила чималі гроші Колодинському та розраховувала на якісну роботу, тоді не зважаючи на негативний висновок експертизи,«Реформатор» фактично обманним шляхом подав проект Локачинській районній раді на затвердження, яка це зробила. Потім рада скасувала своє рішення.

БІЛЬШЕ ПРО ЦЕЙ ВИПАДОК ЧИТАЙТЕ ТУТ

Пізніше, як кажуть у волинських політичних кулуарах, у справу втрутилися волинські укропівці, які допомогли Шереметі і Колодинському створили громадську організацію, давши їй назву «Асоціація землевпорядників Волині». З понад 80 фахівців цієї галузі на Волині до неї приєдналися лише декілька, та й ті позбавлені сертифікатів за неякісні роботи. І тепер такі «фахівці» за допомогою нових політичних союзників намагаються втрутився в галузь, яка в першу чергу потребує професіоналів справи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І це все?
Відповісти
Якщо чесно, то ще не чув, щоб розробники документів на землю, розпоряджалися нею, як тут написано.
Просто дівчина гарна, певно заздрять
Відповісти