Волинські митники нагадали про штрафи за незадекларовані товари

Волинські митники нагадали про штрафи за незадекларовані товари
Волинські митники протягом 2017 року наклали 53 штрафи на осіб, які ввозили товари для комерційного збуту подрібненими партіями, аби оминути декларування.

Стаття 374 Митного кодексу України визначає, що товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, можуть ввозитись громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або супроводжувальному багажі через інші пункти пропуску через державний кордон України без письмового декларування. Такі товари не є об’єктами оподаткування митними платежами, якщо фізична особа, яка ввозить товари на митну територію України, в’їжджає в Україну не частіше одного разу протягом однієї доби.

На підставі цієї норми, окремі групи людей намагаються провезти товари невеликими подрібненими партіями, аби продати їх. Такі товари видають за предмети для особистого використання, щоб не сплачувати митні платежі повністю.

Намагання ухилитися від сплати цих платежів тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Протягом 2017 року Волинська митниця ДФС склала 53 протоколи про ввезення товарів, які мали ознаки подрібнених партій. Серед таких товарів - рибальські вудилища, ароматизатори для автомобілів, дитячі шапки, жіночі колготки, фарба для волосся, вино, сир, автозапчастини, газові фільтри, шини на загальну суму 1 396 314 грн.

Волинська митниця ДФС попереджає, що відповідно до статті 485 Митного Кодексу України такі дії тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські митники нагадали про штрафи за незадекларовані товари
08 вересень, 2017, 18:51