Урожай, частування та співи: у Луцьку святкують «Обжинки»

Урожай, частування та співи: у Луцьку святкують «Обжинки»
У Луцьку зустрічають осінь справжнім аграрно-промисловим фестивалем. На «Обжинки-2017» з’їхались аграрії із всієї області. Тут були представлені сільськогосподарські виставки, плоди осінніх урожаїв, частування та співи.

Свято «Обжинки-2017» урочисто відкрили у п’ятницю, 8 вересня на території іподрому.

Декілька сотень волинян з’їхались до Луцька, аби взяти участь у заході. Кожен район області мав свій намет, де презентував осінні врожаї. Окрім продукції, люди демонстрували вироби із лози, соломи, сіна та інших матеріалів. Людей частували наливками та медовухою.

На сцені заходу виступали танцювальні та вокальні колективи.

До присутніх звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він зазначив, що в цей день потрібно дякувати Богу за зібраний урожай.

«Цей день - день подяки Богові за врожай, день подяки працівникам, які трудились, день подяки усім, хто на сьогоднішній день має змогу представити людям та Богу врожай, який дала земля. Я з вдячністю сьогодні звертаюсь до тих, хто трудився, обробляв землю. В нас найкраща земля та найкращі люди. Ми не лінимося, а приумножаємо ці земні дари. Це дає нам можливість бути впевненому у завтрішньому дні. Бути впевненому не тільки в тому, що перезимуємо добре. Адже добрий врожай - це благословення Боже не тільки на їжу. Це благословення Боже на впевненість у завтрішньому дні», - сказав митрополит.








Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик також привітав аграріїв.

«Око радіє, коли бачиш міць нашого агропромислового комплексу. Частинка, маленька частинка того, що робить сьогодні Волинь для розвитку нашої України. Маленька частинка того, що робимо ми для того, щоб мати потужний фундамент для розвитку наших міжнародних дружніх відносин. Вітаю гостей нашого свята представників братніх народів. Хочу подякувати аграрій області за успішно проведені роботи у 2017-му році», - зазначив Володимир Гунчик.


















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку горів балкон
08 вересень, 2017, 16:10
Урожай, частування та співи: у Луцьку святкують «Обжинки»
08 вересень, 2017, 15:55