Волинський блогер розповів, як олігархи і тітушки «знаходять» один одного

Волинський блогер розповів, як олігархи і тітушки «знаходять» один одного
Блогер Антон Бугайчук висловив свої думки з приводу «плівок Тиводара» та розповів про співпрацю спортсменів з владою.

Про це йдеться у його блозі.

«Масові обшуки в приміщеннях і оприлюднення записів про їх діяльність фактично дискредитували «Варту порядку». Ні, вона і далі може працювати в ролі «масовки» там, де потрібно команді Ігоря Палиці. Але ефективно відновлювати «таємний підрозділ», коли його «подвиги» обговорює вся активна громада області, буде складно», - пише блогер.

«Викриття та можливе притягнення до відповідальності організаторів тіньової діяльності ВТ не скасовує іншої проблеми: можливості організованого перетворення вихованців спортивних та бійцівських клубів у тітушок.

Поки є бізнесмени та політики із низькою моральною планкою а також «голодні» бійці, від можливості стати жертвою побиття за «неправильну» політику, статтю чи бізнес-стратегію майже ніхто не застрахований.

Хочу «спустити на землю» тих, хто дуже радіє, що «Варту порядку» суттєво «прижучили». Насправді це універсальна модель: в умовного олігарха є попит та гроші на «масовку» та «розвідку»; в умовних спортсменів чи ветеранів-силовиків є попит на гроші, щоб заплатити за тренування, амуніцію, комуналку та життя загалом. От вони і «знаходять» один одного. Невже ви вірите, що «вартові» на Волині потрібні тільки Ігорю Палиці?» - пише Антон Бугайчук.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ТЕ, ЩО ПОКАЗАЛИ «ПЛІВКИ ТИВОДАРА» НА ДУМКУ АНТОНА БУГАЙЧУКА

Нагадаємо, нещодавно працівники СБУ оприлюднили аудіозаписи та фотографії у справі Тиводара і «Варти порядку», які підтверджують, що це громадське формування займалося стеженням за людьми.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ЩО СТАЛО ВІДОМО З АУДІОЗАПИСІВ У СПРАВІ ТИВОДАРА

8 серпня посеред вулиці затримали очільника "Варти порядку" Олександра Тиводара, в його оселі та офісі формування провели обшуки, а у членів "Варти порядку" знайшли атомати, гранати та протитанкові міни.

У прокуратурі згодом прокоментували, що спільно з оперативниками СБУ викрили та припинили діяльність "групи осіб, які позиціонували себе як члени громадського об’єднання з охорони правопорядку на Волині" яка з метою незаконного стеження за низкою осіб організувала контрабанду спецпристроїв для стеження.

Тиводара підозрюють у контрабанді засобів негласного зняття інформації (ч. 2 ст. 201 КК), їхньому незаконному використанні (ч. 2 ст. 359 КК), організації побиття (ч. 1 ст. 125 КК), а також зберіганні зброї (ч. 1 ст. 263 КК).

На суд з обрання запобіжного заходу він прибув на каталці, а під стінами суду його "прихильники" грубіянили журналістам.

Суд ухвалив звільнити Тиводара під собисте зобовязнання, а вже 18 розглядали апеляцію прокуратури. Проте суд лишив рішення без змін. Згодом стало відомо, що Тиводара можуть "зняти" із посади керівника поліцейської комісії через кримінальне провадження стосовно нього.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський блогер розповів, як олігархи і тітушки «знаходять» один одного
08 вересень, 2017, 19:40