Частину хабара сільський голова із Волині мав віддати «нагору»

Частину хабара сільський голова із Волині мав віддати «нагору»
Частину хабара затриманий Горішненський сільський голова Василь Пахайчук мав передати главі РДА, очільнику райради та начальнику відділу Держгеокадастру.

Про це повідомили у департаменті захисту економіки Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що за виділення 6 га земельної ділянки поза межами населеного пункту, на якій розташовані корисні копалини місцевого значення - джерело води, посадовець вимагає від підприємця неправомірну вигоду.

В рамках кримінального провадження, відкритого прокуратурою Волинської області за ч. 3 ст. 368 КК України, оперативники задокументували одержання головою сільради частини хабара у сумі 50 тисяч гривень.

Сьогодні, 8 вересня, правоохоронці затримали 26-річного посадовця під час одержання другого «траншу» - 10 тисяч гривень. При цьому частину вказаних коштів він повинен був передати голові РДА, голові райради та начальнику відділу Держгеокадастру району.

Загальна сума одержаних затриманим коштів - 60 тисяч гривень.

Проводяться слідчі та процесуальні дії.

Санкція статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, лише кілька днів тому, 4 вересня 2017 року, у Горохівському районі на вимаганні й одержанні неправомірної вигоди в розмірі 7 тис. доларів США було викрито голову районної державної адміністрації, голову районної ради та начальника відділу Держгеокадастру в районі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
для відома журналістів, вчора цих трьох фігурантів відпустили до дому. Так от якби це була правда то поліції реальніше треба було дочекатись коли він ті гроші ще й передасть, а не зразу хапати та казати що ніби то мав поділитись.
Відповісти
Молодець, всіх здав!
Відповісти
посадять?
Відповісти
Звичайно ж він мав їх передати нагору... що за маячня. Всім відомо що гори з 4 числа вже немає. Вже міг і не брати як так. Чи це вже в органах порадили як краще йому сказати, щоб їм легше було?!
Відповісти
Невже не зрозуміло, що це все підстава!!!!
Відповісти
Останні новини
Частину хабара сільський голова із Волині мав віддати «нагору»
08 вересень, 2017, 21:38