Підприємці з Центрального ринку пояснили, чому бунтують

Підприємці з Центрального ринку пояснили, чому бунтують
Ринок «Центральний» у Луцьку завжди був предметом політичних і міжусобних воєн.

Про це заявила приватний підприємець Тетяна Біскуп в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд Live» на телеканалі «Нова Волинь», - передає Конкурент.

Зі слів Тетяни Біскуп, вийти підприємців на мітинг змусила міська влада.

«Всі знають, що Центральний ринок стає таким собі предметом політичних та міжусобних воєн час від часу. Щойно закінчується договір оренди, одразу починаються якісь перипетії в міській раді, якісь зміни, якісь плани, однак жодних конкретних рішень, які б дали зрозуміти людям, що про них не забули, що про них дбають, немає. Так було цього разу», – розповіла підприємець.



Як зазначила жінка, ніхто з підприємців не знав про те, що міська влада має намір не продовжувати договір оренди з Волинською облспоживспілкою. Люди дізнались про це із проекту рішення, який був опублікований на сайті Луцької міської ради. А в облспоживспілці підприємцям не змогли сказати, що ж буде далі.

Тоді Асоціація захисту малого і середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» направила звернення до в.о. міського голови Григорія Пустовіта з проханням зібрати круглий стіл і пояснити позицію влади.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Олександр Рачков вважає, що під стіни міської ради підприємців змусили вийти невпевненість у майбутньому свого бізнесу.

Він зазначив, що відносини відбувалися в площині орендодавець (Луцька міська рада) – орендар (Волинська облспоживспілка), тобто юридично діяльність стосувалась двох сторін. Підприємці ж своєю чергою співпрацювали з облспоживспілкою, і міська рада до цього не має ніякого відношення.

Зі слів Олександра Рачкова, облспоживспілка була неодноразово попереджена про непоновлення договору оренди, є документи, які підтверджують це. І саме представники облспоживспілки і мали попередити осіб, яких вони забезпечують торговими площами, про намір не продовжувати договір.

«Коли підприємці облаштовували там торгові точки, або павільйони, або лотки, або кіоски, вони не цікавились у влади: порушує це якісь норми чи не порушує, можна їх ставити чи не можна, – додав заступник міського голови. – Явно, що торгові місця там в більшості не по 10 кв. м, а земельна ділянка – 0,5 га (всього ж на цій ділянці налічується 430 торгових точок, – ред.). Вже виходить, що, як мінімум, воно десь не відповідає нормам», - каже віце-мер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ринок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підприємці з Центрального ринку пояснили, чому бунтують
09 вересень, 2017, 00:41