Волинські медики влаштували цілу спецоперацію для порятунку людини

Волинські медики влаштували цілу спецоперацію для порятунку людини
На Волині медики провели успішний тромболізис в кареті швидкої допомоги за 160 кілометрів від реперфузійного центру.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook.

До диспетчерської центру екстреної медичної допомоги (ЕМД) надійшов виклик із села Ратнівського району. Немолодий чоловік скаржився на пекучий біль за грудиною. Фельдшер ЕМД прибувши на місце виклику обстежила хворого, зняла ЕКГ.

На жаль, через поганий мобільний зв'язок у віддалених селах, вона не змогла передати ЕКГ до лікарів-консультантів телеметричного посту Центральної оперативної диспетчерської (ЦОД) у Луцьку. Тому фельдшер сама прочитала ЕКГ, діагностувала гострий інфаркт міокарду і негайно почала надавати чоловіку необхідну медичну допомогу.

Разом з родичами помістила його на ношах в автомобіль ЕМД для термінового транспортування до лікувального закладу. Вже по дорозі фельдшер ЕМД змогла передати ЕКГ і лікарі-консультанти ЦОД підтвердили поставлений фельдшером діагноз.

Сумісно було прийнято рішення терміново госпіталізувати хворого. Стан його був важкий, а відстань до реперфузійного центру у Луцьку – 160 кілометрів. Тому необхідно було ввести препарат «Металізе», який розчиняє причину інфаркту – тромб у коронарній артерії.

Для проведення цієї маніпуляції назустріч фельдшерській бригаді ЕМД старший лікар ЦОД відправила лінійну лікарську бригаду з Ковеля. Бригади зустрілися поблизу села Поліське Ратнівського району, де лікар ЕМД в кареті швидкої успішно провів тромболізис.

При повторному ЕКГ-дослідженні у хворого встановлено позитивну динаміку, зник больовий синдром. В стані середньої важкості пацієнта доставили у Волинську обласну клінічну лікарню через майже півтори години після тромболізису.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
МОЛОДЦІ.За таке треба нагороди.а не за мародерство
Відповісти
Останні новини
Волинські медики влаштували цілу спецоперацію для порятунку людини
09 вересень, 2017, 07:17