На слизьких дорогах лучани ламають ноги, - медики

На слизьких дорогах лучани ламають ноги, - медики
За останні кілька днів, як випав сніг, загальна кількість звернень до травмпункту в Луцьку збільшилася у півтора рази.

Лише за день 10 грудня в ортопедо-травматологічне відділення Луцької клінічної лікарні №2 потрапили 52 пацієнти, повідомив завідувач відділення Тарас Куровець, пише газета Відомості.UA.

«А якщо говорити саме про вуличні травми, то їх кількість зросла у 3-3,5 рази, в півтора-два рази почастішали саме переломи», - розповів лікар.

За словами лікаря, найчастіше пацієнтами травмпункту стають люди похилого віку. Тому він наголошує, щоб у нинішню погоду без супроводу старенькі на вулицю не виходили.

«У дворах сніг, а знизу під ним лід, тому ніхто з таксистів заїжджати у двори не хоче. ЖЕКи нічого не роблять. Зліва від вокзалу є стоянка — там також сніг не почищено, водії буксують, щоби виїхати. Грейдер пройшовся тільки по центру. Та й узагалі, мало видно техніки, яка чистить дороги. Минулого року її було більше, комунальні служби працювали краще», - вважає таксист із 15-річним стажем Валентин.

Заступник департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк запевнив, що комунальники трудяться цілодобово. По місту їздить чотири грейдери, які заходять і на бічні вулиці. Працює п’ять автомобілів, що посипають сумішшю, три навантажувачі, одна щітка з відвалом на базі ЗІЛ-130, один грейдер і трактор із відвалом та щіткою для малих вулиць. Тільки самі тротуари очищає 18 одиниць техніки.

«Є домовленості з приватними підприємствами, які у разі потреби нам нададуть іще шість грейдерів. Заготовлено п’ять тисяч тонн піщано-соляної суміші та тисячу тонн щебенево-соляної», — розповідає Осіюк.

За словами чиновника, майстри з благоустрою ЖКГ мають наголосити усім організаціям, підприємствам про утримання територій у належному стані. За тим, щоби східці, тротуар біля приміщень магазинів, аптек, банків і так далі були очищені від льоду, слідкуватиме муніципальна міліція. За невиконання цієї вимоги на власників таких закладів чекатиме адмінвідповідальність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нахєр нам взагалі те ЖКГ-розігнати тих дармоїдів бюджетників,совдеповський комісаріат-кєбені-фєні!!!
Відповісти
А Клімчук дерева обрізає замість того,щоб ділом зайнятися,далі за них голосуйте!!!
Відповісти
Дякуємо ЖКХ за те що були "готові"!
Відповісти
Останні новини
На слизьких дорогах лучани ламають ноги, - медики
13 грудень, 2012, 18:27