Дракон Пєтровіч та світлове шоу: в Луцьку розпочався фестиваль анімації

Дракон Пєтровіч та світлове шоу: в Луцьку розпочався фестиваль анімації
У Луцьку стартував другий фестиваль анімації «Задзеркалля».

Урочисте відкриття відбулося у Палаці культури міста 9 вересня.

Розпочалось дійство з показу відеоролика та випуску новин «ТСН вражає», в якому голосом ведучої Лідії Таран одна з організаторів «Задзеркалля» розповіла про особливості фесту.

У залі зібрались любителі мультиків різного віку – від дошкільнят до пенсіонерів. Їм презентували короткі акторські сценки про анімацію. Це був своєрідний історичний екскурс, який показав розвиток мультиків від найдавніших часів до сьогодні.

Зокрема подорож у минуле розпочалась із первісних часів, коли були лише початки мультиплікації – наскельні малюнки. Про них розповіли первісні люди та дракон Пєтровіч.

Згодом глядачі «телепортувались» в античну добу та середньовіччя. Завершилась «мандрівка» на сучасному етапі – часі 3D-технологій.

Також виступили учасники світлового шоу «Леденс», які жестикулювали жезлами зі символікою фестивалю.

Крім того, присутнім представили учасників «Задзеркалля» - аніматорів з України та Польщі. Вони закликали усіх приходити на їхні майстер-класи.

До гостей звернувся Леонід Тивонюк, керівник студії «Імаго» та засновник фестивалю:

«Дякую усім, що прийшли сьогодні до нас на відкриття. Дякуємо тим, хто допомагає це організувати, це неймовірна кількість людей, які допомагають і підтримують нас. Ми з вашою допомогою намагатимемось стати ще краще, ще цікавіше, зростати і в кількості і в масштабі. Будемо намагатися створити осередок анімації в Луцьку», - сказав він.

На відкриття завітала директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів. Вона привітала з Днем українського кіно та подякувала усім людям, завдяки яким місто на два дні «перетворюється на суцільну творчу лабораторію». Також жінка вручила Леоніду Тивонюку подяку за організацію фестивалю.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дракон Пєтровіч та світлове шоу: в Луцьку розпочався фестиваль анімації
09 вересень, 2017, 13:00