У Луцьку знімають «пластилінову» короткометражку. ФОТО

У Луцьку знімають «пластилінову» короткометражку. ФОТО
Другий день поспіль десятеро лучан працюють над створенням анімації з пластиліну.

Робота розпочалась вчора, 9 вересня, та триває сьогодні. Це відбувається в рамках другого фестивалю анімації «Задзеркалля».

Короткометражний мультик про дівчинку, яка потрапила в інший світ, створюється у кілька етапів з перервами для відпочинку. Загалом на це вже пішло близько 8 годин, проте зйомки ще тривають.

Керує процесом польська аніматорка Анна Хаброс-Пілат. Вона придумала сюжет та зробила заготовки для мультика – шматки картону з ескізами сцен. Жінка привезла з Польщі техніку для зйомки та пластилін. Кольорову гаму обирали учасники майстер-класу після спільних обговорень. Вчора створили інтер’єр кімнат та головних персонажів мультика, а сьогодні відбувається покадрова зйомка.

Створення короткометражки стало можливим завдяки підтримки польської влади. Працівник управління культури міської ради міста Люблін Евеліна Грабан розповіла, що мерія фінансує цей захід, оскільки Луцьк – місто-партнер Любліна. Евеліна знає українську мову, тому час від часу виконує роль перекладача для Анни. Врешті, учасники майстерки непогано розуміються з аніматоркою і без сторонньої допомоги.

Спробувати себе у створенні мультфільму прийшли люди різного віку. Зокрема педагог-організатор луцької гімназії № 21 Тетяна Куса долучилась до процесу разом зі своїм онуком Владиславом. Вона розповіла, чому завітала на майстер-клас:

«По-перше, працюю з дітьми, тому все треба вміти і знати. А по-друге, може й ми колись мультика зробимо».

Вона розповіла, що Анна – дуже цікава особистість, а працювати з нею легко і приємно.

У захваті від лучан і сама аніматорка:

«Дуже подобається працювати з ними. Вони чудові, мають хорошу уяву, креативні, гарно працюють. Ця праця не є легкою, вимагає терпіння. Можуть виникати непередбачувані ситуації, які треба швидко коригувати, але ми справляємось», - зазначила вона. Також додала, що їй дуже шкода, що через брак часу неможливо зробити довший мультик.
Вона розповіла, що тема фільму пов’язана з тематикою фестивалю. Коротка історія містить нотки магії, бо пов’язана з дзеркалом.

«Світ по іншу сторону дзеркала – це як пограниччя дійсності і сну», - каже митець.

Наразі тривають зйомки трьох різних сцен, для яких відповідно з пластиліну зліпили по три екземпляри головних персонажів - три дівчинки та три кота. Монтаж анімації зробить Анна вже після приїзду додому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку знімають «пластилінову» короткометражку. ФОТО
10 вересень, 2017, 14:09