У Луцьку хочуть побудувати готель світового рівня

У Луцьку хочуть побудувати готель світового рівня
У Луцьку може з’явитися готель світового рівня мережі Reikartz, заявив начальник управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міськради Микола Іванюк.

Він зазначив: «Недавно до міського голови зверталася мережа готелів світової марки Reikartz, яка активно розбудовується в Україні й хоче звести свій заклад у Луцьку. Це теж сприяло б розвитку туризму та налагодженню ділових контактів», пише газета Відомості.UA.

Часткове вирішення цих питань окреслене у Програмі розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі, на яку передбачено 1 мільйон 290 тисяч гривень, із них із міського бюджету — 1 мільйон 149 тисяч, решта — позабюджетні кошти.

«За останні два роки туристичний збір у Луцьку зріс у два рази. Якщо позаминулого було приблизно сорок тисяч, то вже маємо близько вісімдесяти. Крім того, Луцьк розміщений на перетині різних шляхів — зі Львова до Києва, до Бреста, близько до кордону з Європою. Недалеко Шацький національний заповідник, музеї Липинського, Лесі Українки. Крім того, у Луцьку в рік проходить близько двадцяти відомих фестивалів. Саме через це ми й робимо ставку на розвиток туризму», - розповів Микола Іванюк.

Серед позитивних моментів Микола Іванюк назвав і партнерство з одинадцятьма містами з шести країн світу, що також популяризує Луцьк, зав’язує контакти у сфері культури, освіти.

Одначе проблемних питань, які гальмують розвиток туристичної галузі, залишається значно більше, ніж вирішених.

«Відсутній бренд міста, тобто комплексне уявлення про Луцьк, його історію та сучасність. На сьогодні лише розроблено логотип. Нерозвиненість транспортного сполучення, особливо залізниці, відсутність аеропорту. Також нерозвиненість туристичної інфраструктури в цілому: немає хостелу. Адже коли відбувається якийсь фестиваль, то готелі фактично переповнені», - каже чиновник.

Тому начальник управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міськради пропонує проводити конкурси між готелями на найкращий щодо надання послуг і результати оприлюднювати, як це роблять у Кам’янці-Подільському.

Микола Іванюк додав: «Хочемо розбудувати музей історії міста у старій частині Луцька — там, де братство Андрія Первозванного. Відкрити доступ до вежі Чарторийських замку Любарта, яка розміщена на території колишнього училища №6. Спеціалісти зі Львова допомогли нам розробити систему пілонів та ознакування міста — спеціальних вказівників, де українською й англійською буде зазначено основні об’єкти і напрямки, як до них дістатися. Хочемо відкрити філії туристичного центру інформації на залізничному вокзалі й автостанції, так само, як у Львові».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще не почали його із готелю "Лучеськ" робити?:)
Відповісти
Треба спішити з "ФІЛІЯМИ" на залізничному вокзалі, поки останній потяг не зняли!
Відповісти
Ой, Колян проснувся?! Може згадав, нарешті, що він начальник управління? Ось тільки його інтерв'ю аж дуже схоже на виступ іншої людини. Ну добре хоч так спромігся.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть побудувати готель світового рівня
14 грудень, 2012, 09:35