Волинян просять не купувати свинину із зараженої зони африканською чумою

Волинян просять не купувати свинину із зараженої зони африканською чумою
Африканська чума свиней (АЧС) косить свійських та диких свиней по всій Європі. В минулому році вперше було зареєстровано на Волині, а саме в Любешівському та Ратнівському районах.

Станом на 20 серпня 2017 року підтверджено спалах АЧС в селі Хотешів Камінь-Каширського району в індивідуальному господарстві, - пише Ковельська районна рада.

Африканська чума свиней – це вірусна хвороба свиней всіх вікових груп, що характеризується здебільшого гострим перебігом та проявляється раптовою загибеллю свиней, лихоманкою (температура тіла до 42 градусів), значними крововиливами та синюшністю шкіри, червоновато-фіолетовими плямами черева, підгрудка, вух, п'ятачка та кінцівок, ураженням внутрішніх органів та високою смертністю.

Заборонено самостійно ліквідовувати, закопувати трупи загинувших свиней. Для людини ця хвороба є безпечною, але для "п'ятачків" вона смертельна. Причому розповсюджується дуже швидко. Спалах цього захворювання наносить значні економічні збитки, призводить до краху свиногосподарств. Методів лікування африканської чуми свиней не існує.Зараження свиней відбувається шляхом безпосереднього контакту, через грунт, предмети догляду й утримання, обслуговуючий персонал, транспортні засоби, бродячих тварин, гризунів, при згодовуванні відходів, що містять продукти забою хворих чи інфікованих тварин.

Мешканців міста і району просимо не купувати м'ясо та м'ясопродукти свинини в місцях не санкціонованої торгівлі. Заборонено використовувати для годівлі свиней відходи харчування, що містили свинину.

Не купувати живих поросят для відгодівлі із загрозливої зони, а саме – Камінь-Каширського району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинян просять не купувати свинину із зараженої зони африканською чумою
11 вересень, 2017, 09:33