Одні на базарі, інші пончики розносять, – Гунчик про «курортне» оздоровлення дітей

Одні на базарі, інші пончики розносять, – Гунчик про «курортне» оздоровлення дітей
У Камінь-Каширському та Шацькому районах області – найнижчий показник літнього оздоровлення дітей. Якщо у першому взагалі не організовують таборів через розташування у чорнобильській зоні, то у Шацькому районі вважають, що діти тут «і так оздоровлюються».

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА 11 вересня.

Цьогоріч планували оздоровити 31 350 дітей віком від 9 до 17 років. Наразі оздоровилися та відпочили вже понад 33 тисячі школярів, тож показник вдалося навіть перевиконати. Найвищі цифри – у Нововолинську та Луцьку, де відпочило понад 44 та 42% дітей відповідно. До слова, більшість із дітей відпочивали у пришкільних таборах.

Найнижчими показниками другий рік поспіль «хизуються» Камінь-Каширський та Шацький райони. В останньому, зокрема, адміністрацію запевняють, що «вони самі знаходяться в зоні, де відбувається оздоровлення».

«Одні на базарі, інші пончики розносять», – охарактеризував таке оздоровлення голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

За його словами, так далі тривати не може, тому треба «розбиратися» із цією ситуацією. Щодо Камінь-Каширського району повідомили, що тут «принципово» не організовують пришкільних таборів, бо територія знаходиться у чорнобильській зоні, а також немає стаціонарних таборів.

Окрім того, мало коштів на оздоровлення та відпочинок школярів виділяють із місцевих бюджетів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гунчику немає чим більше зайнятися? До його відома:пришкільний табір - це не оздоровлення, а спосіб "прилаштувати" дитину хоч на якийсь час, поки батьки на роботі. А якби в моєї дитини була змога під час літніх канікул мати можливість щодня купатись в Світязі + заробити гроші, продаючи пончики, я була б тільки рада. Оздоровлення + школа життя
Відповісти
Останні новини
Одні на базарі, інші пончики розносять, – Гунчик про «курортне» оздоровлення дітей
11 вересень, 2017, 11:27