У Луцьку адаптовуватимуть людей, які постраждали від конфлікту на Сході України

У Луцьку адаптовуватимуть людей, які постраждали від конфлікту на Сході України
У Луцьку працюватиме соціально-культурний проект, мета якого - допомагати особам, які постраждали у конфлікті на Сході України, а також вимушеним переселенцям. Міжнародна організація з міграції виділила більше двохсот тисяч гривень на його розвиток. Волонтери кажуть, що в такий спосіб можна згуртувати цих людей та допомогти адаптуватись у суспільстві.

Про це говорили під час презентації проекту «Місто різних – місто рівних» у понеділок, 11 вересня.

Голова громадської організації «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак розповіла, що в рамках проекту вони планують також залучити вимушених переселенців, а також атовців і з родинами до культурної та соціальної діяльності.

«Є така міжнародна організація з міграції. В лютому цього року вони оголосили конкурс для громад, в яких присутні особи, які постраждали в конфлікті на Сході, а також вимушенопереселені особи. Мета - згуртувати ці громади і залучити їх до культурної та соціальної діяльності», - зазначила Юлія Євпак.

«Ми подумали, чому Луцьк не може бути тим містом, яке може претендувати на такий проект? Він профінансується Міжнародною організацією з міграції. Вони підтримали наш проект і вже в серпні цього року закупили майже все обладнання на суму більше двохсот тридцяти тисяч гривень. Вона стане на баланс Волинської обласної державної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, де все це буде відбуватись. Це і комп'ютер, і екран, і проектор, і фотоапарат та багато іншої техніки», - додала вона.

Волонтер Любава Казмірчук зазначила, що, окрім переселенців та атовців, долучитись до проекту зможуть й інші люди.

«Місто різних, місто рівних» має за мету також вирішити проблеми в сфері комунікації та дозвілля. Проект розрахований на внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від конфлікту на Сході, ветерани АТО зі своїми родинами, особи з інвалідністю та соціально незахищені групи. Також діти, молодь та громада міста. Розпочався проект вже у серпні, ми вже провели декілька заходів. Триватиме від червня 2018-го року», - розповіла Любава Казмірчук.

«Плануємо у Волинській обласній бібліотеці імені Олени Пчілки створити креативний простір «ДІМ» для дорослих та дітей. Він буде оформлений трохи пізніше. В ньому проводитимуть заходи проекту, він буде довготривалим і у майбутньому усі бажаючі зможуть проводити різні заходи. Також запланована школа фотографії «Життя через об’єктив». Вчитиме в цій школі фотограф Павло Березюк. Він вже провів одне заняття», - додала вона.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку адаптовуватимуть людей, які постраждали від конфлікту на Сході України
11 вересень, 2017, 14:39