На Волині з’являться дві теплові електростанції?

На Волині з’являться дві теплові електростанції?
На Волині незабаром з'являться дві теплові електростанції, заявив перший заступник голови Маневицької райдержадміністрації Анатолій Артишук.

Згідно з попередніми даними, станції збудують у Маневицькому та Любешівському районах, пише Віче-інформ.

За словами чиновника, займатися цим питанням буде державна компанія і її представники вже приїздили в цьому році у Маневичі на перемовини.

«Скажу за Маневицький район, ми вже дали погодження на відведення земельної ділянки під будівництво станції. Є чимало технічних умов, які слід мати, щоб можна було користуватися виробленою станцією електро та тепловою енергіями. Зокрема її слід запустити в загальну електричну систему, відповідно потрібно, щоб були проведені відповідні електричні лінії підведені, комунікації, щоб не будувати нових, бо це буде дуже затратна справа. Ще однією умовою є місце розташування станції: вона має бути близько біля великого населеного пункту, краще за все районного центру. Адже буде вироблятися не лише електрична енергія, але й теплова і її можна використовувати для опалення населених пунктів. У першу чергу бюджетних установ. У нас ці умови є», - розповідає Анатолій Артишук.

Електростанція, що планують збудувати у Маневичах, буде, при виході на повну потужність, виробляти 12 МВт електроенергії на добу. Однак для цього необхідно буде спалювати 50-60 машин енергетичної лози. Для того, щоб забезпечити станцію паливом на неродючих землях Маневиччини буде вирощуватися енергетична лоза. Поки під посадку цієї культури у районі відведено 12 тисяч гектарів. Як обіцяє Артишук, за два-три роки станція буде збудована.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Предвкушаю аромат в Маневичах.
Відповісти
Шо за "бред сивой кобылы"? Свій торф відправляємо за безцінь на європейські електростанції, а в себе будемо дрючками кочегарити...
Відповісти
торф - карьеры и ограниченый обьем, дрова - возобновляемый источник :) не истощает грунт
Відповісти
А що ??
Мені подобається....
Хоч щось зроблять у тих бур`янах
Відповісти
Останні новини
На Волині з’являться дві теплові електростанції?
14 грудень, 2012, 11:46