Нововолинськ: назвали ціну пам'ятника атовцям і майданівцям

Нововолинськ: назвали ціну пам'ятника атовцям і майданівцям
У Нововолинську планують встановити пам’ятник загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам антитерористичної операції.

Про проектування, деталі зовнішнього вигляду та вартість майбутнього монументу розповів батько загиблого кіборга та голова ГО «Незламні нововолинці» Володимир Демчук, - пише БУГ.

Пам’ятник планують встановити біля меморіальної фотостели. Проект монументу розробляв архітектор із Тернополя.

“Тернопільський архітектор підготував 4 проекти. Я їх передав Михайлу Вісьтаку. В багатьох містах України такі пам’ятники вже є або ж тільки проектуються. Я зустрічався з Гунчиком, який пообіцяв виділити кошти з обласного бюджету. Залучимо гроші з міського бюджету та будемо звертатися до людей, нововолинських підприємців”, – розповів Володимир Демчук.

Встановлення монументу вартуватиме більше 700 000 гривень. До кінця 2017-го року планують підготувати всю необхідну документацію, аби після Нового року розпочати втілення проекту в життя.

Як повідомляє Володимир Демчук, спочатку монумент загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам АТО хотіли встановити напроти меморіальної фотостели, але там виникли проблеми з каналізацією. Чоловік поділився і деталями зовнішнього вигляду майбутнього пам’ятника.

“Плануємо встановити монумент висотою 4 метри біля фотостели. Будемо використовувати темний граніт, який ніби пробитий кулями. З одного боку на ньому буде зображено портрет воїна. Біля підніжжя – фігура дитини, що молиться Богу, в центрі – бронзова квітка. На червоному ж фоні – зображення дитина, що пускає голуба. Це – символ перемоги.

Спеціалісти вже двічі приїжджали у Нововолинськ, обирали найкраще місце для встановлення пам’ятника”, – розповів Володимир Демчук.

"Журналісти інтернет-видання “БУГ” намагалися поспілкуватися з Андрієм Сторонським, який проводив засідання робочої групи для вирішення питань щодо підготовки, виготовлення та встановлення майбутнього пам’ятника, та перший заступник міського голови відмовився надавати коментарі через власні необ’єктивні судження про “БУГ”. Вочевидь Андрій Сторонський просто забув, що у силу своїх посадових обов’язків зобов’язаний коментувати події, які є важливими для мешканців міста", - кажуть у виданні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Совдеп повертається. А для чого встановлювати памятники? Кому від них буде легше?Краще віддайте ці гроші для лікування наших визволителів,які страждають від поранень.Кому монументів так хочеться ,хай за свої гроші і встановить.Люди схаменіться,нам непотрібні монументи,нам потрібен мир і,щоб не гинули наші діти на нікому непотрібній війні,на якій заробляють можновладці гроші.
Відповісти
Останні новини
Нововолинськ: назвали ціну пам'ятника атовцям і майданівцям
12 вересень, 2017, 03:44