У Луцьку створять реєстр для перевірки підприємців Центрального ринку

У Луцьку створять реєстр для перевірки підприємців Центрального ринку
У Луцьку створять реєстр із перевірки підприємців, які торгують на ділянці Центрального ринку, оренду якої не продовжили. Базу створять, аби впорядкувати інформацію про підприємців та на основі отриманих даних вирішувати, як надалі чинити.

Про це йшлося 12 вересня під час засідання тимчасової робочої групи для проведення діалогу та консультації з підприємцями, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Центрального ринку.

Нагадаємо, рішенням сесії міськради ТОВ «Волиньспоживспілці» відмовили у поновленні договору оренди однієї з ділянок для обслуговування ринку «Центральний». Йдеться про ділянку площею 0, 5994 га, розташовану ліворуч від вулиці Замкової.

Депутати пропонували подати запити на облспоживспілку про оренду робочих місць щодо кожного контейнера. Таким чином з’ясували б, чи усі торгують законно. Також пропонували провести перевірку документів, які підтверджують законність заняття підприємницькою діяльністю, сплати податків тощо. Тож було б доцільно, аби члени робочої групи «проходили» ринок та перевірили відповідність контейнерів документам, а тоді представили результати на засідання робочої групи.

Підприємець Ігор Дильов зауважив, що варто спочатку визначити мету зборів – навести лад на території, влаштувати механізм чи, прикрившись бурхливою діяльністю ,«видавити» звідти підприємців.

«Більшості голосів підприємців нема, паритету нема», – зауважив Дильов. Тому його цікавила кінцева мета – навести лад чи витиснути підприємців.

Депутат Сергій Була зауважив, що «перепис» пропонують, аби дізнатися, скільки є підприємців, які справно ведуть справи. Крім того, таким чином визначать, чи третина місць насправді належить облспоживспілці.

«Треба спочатку розібратися», – додав Була, адже треба знати «об’єм» проблеми, аби визначитися після обліку, скільки є підприємців та чого вони хочуть. Андрій Козюра додав, що треба визначитися зі стороною, з якою вести діалог – «чи це підприємці, чи це «цигани», чи ще хтось інший».

Зрештою, підприємці пристали на пропозицію своєрідного «перепису» – реєстру підприємців, які здійснюють діяльність на цій ділянці, аби не лякати людей словом «перевірка». Просили лише, аби це не робили самі підприємці, адже це може призвести до конфліктів.

Тож проголосували за створення реєстру. У ньому міститимуться номер контейнера, його площа, анкетні дані власників контейнерів та їх контактний номер.

Окрім того, перевірять інформацію про суб’єкта, який там здійснює підприємницьку діяльність, документи та договори на оренду місця, інформацію про сплату податків тощо. Зафіксують також особу, яка надала дані – у реєстрі вона має поставити підпис.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На Варшавському ринку не мішало би теж перевірити .Бо там 65%торгують без документів.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку створять реєстр для перевірки підприємців Центрального ринку
12 вересень, 2017, 11:20