Лучан за спалювання сміття «карають» гривнею

Лучан за спалювання сміття  «карають» гривнею
На Волині останнім часом почастішали випадки розведення багаття на території приватних домоволодінь. Про це свідчить кількість адмінправопорушень.

Про це інформує департамент Муніципальної варти Луцької міської ради на сторінці у Facebook.

Найчастіше протоколи за ст. 152 кодексу України про адміністративні правопорушення інспектори складають на жителів вулиць Ковельська, Мазепи, Балківська, Теремнівська та Володимирська. Хоча подекуди багаття розводять й у дворах багатоповерхівок.

Лучани повинні pрозуміти, що спалюючи опале листя, бур’ян чи суху траву, завдають шкоди не лише собі, а й усім жителям обласного центру. Шкідливі речовини, які піднімаються в повітря разом з димом – небезпечні для здоров’я. В місті стає важко дихати, а на дорогах погіршується видимість для водіїв, що може спричинити дорожньо-транспортні пригоди.

Шкода від спалювання величезна. При горінні однієї тони рослинних залишків у повітря разом з димом потрапляє близько 9 кг шкідливих речовин. Серед них: сажа, окиси азоту, угарний газ, важкі метали. В тліючому листі виділяється бензапірен, що здатен викликати у людини онкологічні захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини, що входять до переліку найотрутніших речовин для людини. Нерідко, разом з листям горить і безліч різноманітного сміття, яке мешканці не доносять до сміттєвих контейнерів, серед якого поліетилен, ДВП, ДСП, фанера. При їх горінні в повітря потрапляють вуглеводні, альдегіди та свинець.

Шкідливі домішки, при попаданні в органи дихання разом з повітрям, стають причиною виникнення захворювань дихальних шляхів, серцевих нападів, алергічних реакцій. Часто біля вогнищ можна побачити дітей, вплив диму на їх організми особливо небезпечний.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага.спалювати не можна.сміттєвози не беруть.куди вивозити нема. То що робити?їсти бур'ян чи хай буде захаращено??????
Відповісти
А коли палять шини в центральних районах міст слабо до відповідальності притягнути? Це можна робити лише стосовно літніх людей?
Відповісти
Не спалювати листя? а куди тоді його дівати?? в хату нести?
В нас є такий закон який забороняє це робити?
Значить мають бути служби як в Європейських містах, які мають забирати таке сміття!
Відповісти
ми живемо в країні дибільної влади, яка абсолютно далека від проблем довкілля. Тобто коли ПЕТ пляшка везеться на смітник і розкладається там тисячу років (бо ж нічого як вивозити і скидати все в одну яму, одна ізвіліна наших законодавців придумати не може) то це не приносить шкоди довкіллю і не сприяє розвитку ракових пухлин, а коли спалюється - то сприяє. Я спалюю сміття!!!!!
Відповісти
Взагалі йобу дались? Спалювати неможна то краще хай гниє чи як? Засипати землю закопувати щоб гнило? То може щей тверпаливними котлами заборонити користуватись. Там також горить дерево в основному. Сміття взагалі вивозити почали хрен зна як. Я живу на теремнівська
Відповісти
Палії сміття це недоумковаті люди.вони не розуміють шкоду від своїх димовух і їх треба карати
Відповісти
Останні новини
Лучан за спалювання сміття «карають» гривнею
12 вересень, 2017, 12:17