На Волині членів профспілки гірників не пускають на шахту

На Волині членів профспілки гірників не пускають на шахту
Представників профспілки всупереч закону не пускають на територію підприємства, де працюють члени їхньої організації.

Мова йде про шахту «Бужанську». Саме там триває конфлікт між представниками профспілки «Незалежна» та керівництвом, - йдеться на сайті профспілки.

На думку Богдана Макарчука, голови первинної профспілкової організації відокремленого підрозділу “Шахта «Бужанська» Державного підприємства «Волиньвугілля» «Незалежна», вже майже рік там діє організована злочинна група під керівництвом нинішнього очільника О.Зоріна.
«Це відбувається за попередньою змовою з керівником відокремленого підрозділу «Шахта «Бужанська» Р.Шатковським. Залучені до схеми й працівники апарату управління та охорони, які виконують незаконні усні вказівки свого начальства. Про факти зловживань «Незалежна» неодноразово й цілковито аргументовано повідомляла відповідні органи, надавала підтверджуючі документи та вимагала невідкладного реагування.

На жаль, звернення з цього приводу до правоохоронних органів належним чином не розглядаються, а тому ці злочини, які перешкоджають законній діяльності профспілки, не припиняються. Як то кажуть, непокаране зло зростає», - йдеться у повідомленні.

Макарчук зафіксував застосування сили проти нього та шарпанину з боку іншого охоронця території підприємства. На його думку, нахабності охоронцям додають обіцянки їхнього керівництва про безкарність та відсутність дієвого реагування з боку поліції.

Насамкінець варто зазначити, що представники охорони підприємства та його керівництво у даному випадку грубо порушили закон. Адже відповідно до п.1 ч.1 ст.40 ЗУ «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» : «Члени виборних органів профспілок, об’єднань профспілок, а також повноважні представники цих органів мають право: 1) безперешкодно відвідувати та оглядати місця роботи на підприємстві, в установі, організації, де працюють члени профспілок».

Зважаючи на відсутність належного реагування місцевих правоохоронців найближчим часом відповідні матеріали будуть скеровані до найвищих профільних правозахисних інстанцій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині членів профспілки гірників не пускають на шахту
12 вересень, 2017, 13:30