В Україну йде новий штам грипу

В Україну йде новий штам грипу
У новому епідемічному сезоні в Україні очікують новий штам грипу "Мічиган".

Про це повідомила на онлайн-конференції у kp.ua Ольга Голубовська, столичний інфекціоніст, професор медичного університету імені Богомольця, - пише gazeta.ua.

"Цього року очікують збільшення хворих грипом на 14 відсотків порівняно з минулим роком, коли циркулював штам H1N1 "Каліфорнія". Тепер з листопада до березня розповсюджуватиметься штам H1N1 "Мічиган". Він вирізняється важким перебігом із великою ймовірністю виникнення ускладнень", - каже лікар.

За її словами, грип відноситься до нової генетичної групи. Є небезпечним для життя. У групі ризику вагітні, літні, а також люди, які страждають від легеневих, серцево-судинних захворювань і проблем із зайвою вагою.

Захиститися від важких форм захворювання можна щепленнями. Вони безпечні як для вагітних, так і для дітей від 6 місяців. Для малюків до 7 років треба прийняти дві менші дози з інтервалом 2-3 тижні. Дорослим достатньо однієї. Вакцин поки що в Україні немає.

"Цей грип відрізняється від гострих респіраторних захворювань характерним симптомом - болем за грудиною з відчуттям дряпання. Він посилюється при кашлі.

Грип визначають клінічно, а не лабораторно експрес-тестами.

Треба обережно збивати температуру тіла. Варто пам'ятати, що знижуючи показники, ми вбиваємо боротьбу організму зі збудником. Якщо інфекційний процес уже почався, його неможливо різко припинити. Він має закінчитися. Тому краще не експериментувати зі збиванням температури. Людина має бути готова, що її лихоманитиме 3-5 днів", - говорить Ольга Голубовська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: грип
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.