Повідомили, скільки атовців у Луцьку придбали житло на умовах співфінансування

Повідомили, скільки атовців у Луцьку придбали житло на умовах співфінансування
У Луцьку 7 учасників АТО придбали житло на умовах співфінансування з міського бюджету на загальну суму 2 мільйона 107 тисяч гривень.

Про це йшлося на оперативній нараді Луцької міської ради, 12 вересня.

Тетяна Корецька поінформувала учасників оперативної наради про виконання Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки.

Програма реалізовується шляхом придбання житла для її учасників на умовах співфінансування: 50 % — за рахунок особистого внеску учасника, 50 % — за рахунок коштів бюджету міста.

Придбання житла проводиться відповідно до списку учасників Програми, які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті, з врахуванням дати взяття на пільговий квартирний облік.

Зазначається, що переважне право щодо черговості мають інваліди війни ІІІ групи, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також члени сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців.

На реалізацію програми протягом 2017 року в бюджеті міста передбачено 8 млн грн.

Станом на даний час подано 97 заяв на участь в Програмі. З них для 22 осіб (в тому числі — 6 інвалідів війни ІІІ групи) визначено нормативну площу житла та розмір співфінансування особистого внеску учасників програми за рішеннями комісії щодо розгляду питань про співфінансування для придбання житла, на загальну суму 7 млн 610 тис. 578,64 грн.

На даний момент перераховано кошти 11 особам на загальну суму 3 млн 439 тис. 156 грн (згідно з рішеннями виконавчого комітету). 7 учасників програми уже придбали житло на загальну суму розміру співфінансування з міського бюджету 2 млн 107 тис. 46 грн.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, скільки атовців у Луцьку придбали житло на умовах співфінансування
12 вересень, 2017, 14:37