У Луцьку покажуть виставу на будмайданчику

У Луцьку покажуть виставу на будмайданчику
Фестиваль театрів за межами театру представив ще одного учасника — «Театр Сучасного Діалогу» із Полтави.

Про це йдеться на сайті театру-студії «Гармидер».

«Театр Сучасного Діалогу» — це не лише акторство, п’єси, репетиції та покази — це простір для саморозвитку і самовираження, це громадянська позиція і спосіб мислення, це бажання бачити і чути, відчути більше.

Крім театральної діяльності учасники та учасниці театру регулярно беруть участь в культурно-соціальних заходах, проектах, проходять і проводять тренінги: з громадянської компетенції, блогерства, розвитку критичного мислення, організовують мистецькі акції у Полтаві.

Один із проектів наших гостей — «Театр Сучасного Діалогу» — мистецький засіб попередження злочинів на ґрунті упередженості» за підтримки ОБСЄ. Довгий час користувалися робочою назвою «любов». Підготовка тривала півроку.

Крім акторської майстерності вивчали механізми дискримінації, демонізації, боротьби зі стереотипами. А до тренінгів та майстер-класів додався тиждень роботи у літньому театральному таборі, віддалено від цивілізації, з повним зануренням у тему.

Так з’явилася вистава «теорія великого фільтра», яку «Театр Сучасного Діалогу» везе до Луцька на «Мандрівний вішак». Режисерка – Роза Саркісян. Драматургиня — Ірина Гарець.


«Більше 80 інтерв’ю, маса написаних учасниками театру монологів, статистичні дослідження, медіа-матеріали, провокації! З усього цього і склалася вистава.

І нам дуже треба про це поговорити. Отож, зустрінемося 17 вересня у недобудованому приміщенні навпроти Луцької міської ради і займемося добудовою себе під час перегляду», - йдеться у повідомленні театралів.

Цього року фестиваль потребує підтримки людей, які не хочуть, щоб Луцьк був театральною провінцією.

Ви можете переказати будь-яку суму на картку 4149 4978 7169 8967 (ПриватБанк, отримувач – Бречко Оксана) і також стати спонсором фестивалю «Мандрівний вішак-2017».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку покажуть виставу на будмайданчику
12 вересень, 2017, 19:24