Волинський депутат заявив про погрози

Волинський депутат заявив про погрози
Депутат райради, фермер з Рудки-Козинської Рожищенського району Микола Семенюк заявив про погрози від трьох невідомих.

Про це повідомляє Район. Рожище.

За словами депутата, у суботу, 9 вересня, до його домівки приїхало троє невідомих людей. Вдома господаря не застали, проте перестріли згодом під лісом.

«Будеш далі писати свої заяви, то буде фізична розправа». Такі були їхні слова», - каже Микола.

Погрожували йому через численні звернення до правоохоронних органів і Держекоінспекції щодо спалювання невідомими особами соломи на сотнях гектарів полів СВК «Зоря».

«Дзвінки до пожежників я здійснював неодноразово. Зокрема, 24 серпня, саме в цей день пожежники не приїхали, мотивуючи тим, що «йде контрольоване спалення соломи». А 28 серпня і 1 вересня, пожежники виїхали лише після того, як я додатково повідомив поліцію. На місце події прибули і пожежники, і правоохоронці. Останні склали протоколи, але, на жаль, подальша їх доля мені не відома, тому що спалювання соломи проводиться і надалі.

Знаючи, що мене попередили невідомі мені люди, голова СВК Микола, вже осмілів і знаючи, що я «попереджений» і не буду телефонувати пожежникам та правоохоронцям, особисто їздив службовою машиною та підпалював солому в неділю, 10 вересня, тобто наступного дня. Спочатку я просто спостерігав, але згодом не втерпів та поїхав до місця паління соломи, туди, де стояв автомобіль ВАЗ голови СВК «Зоря». Коли я під’їхав, Микола переїхав в інше місце. Але недалеко від місця паління я зустрів місцеву жительку, яка погодилася підтвердити, що солому палив особисто голова СВК», - розповідає Микола Семенюк.



Семенюк каже, що повідомив про погрози поліцію. Зокрема, написав заяву на ім'я начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги та направив туди ж депутатське звернення. Також передав особисто в руки депутатський запит начальнику Управління ДСНС України у Волинській області Володимиру Грушовінчуку. Крім того, зустрівся з начальником управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрієм Горбенком, який призначив комісію та скерував її на місце події, де саме знову була підпалена солома.

«Зауважу, є категорична заборона на спалювання післяжнивних решток. Екологічна служба завжди має можливість оштрафувати селянина, коли він спалює на своєму городі, а тут спалюється безкарно сотні гектарів соломи. Як після такої безкарності з того селянина можна щось вимагати? Такими діями ми спалюємо своє майбутнє, знищуємо родючий шар ґрунту, наносимо значну шкоду навколишньому середовищу, здоров’ю громадян.

Ми всі говоримо, що екологія винна у всіх хворобах. І до кого не звертаєшся з розмовою про шкідливість спалювання соломи і майже всі говорять «це не наша справа», а згодом поза кутках говорять «це все Київ винуватий і фермер, що «хоче розвалити колгосп». А в даному випадку, не зрозуміло, чому ніхто не зважає на завдані економічні збитки господарству. Адже цю солому можна було зібрати та продати, покупців вистачає», - підсумовує депутат районної ради.

Цей випадок розглянуть завтра, 13 вересня, під час засідання постійної комісії Рожищенської районної ради з питань сільського господарства, що заплановане на 10:00. Депутати вивчать ситуацію і дадуть належну оцінку діям правоохоронців і пожежників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.