На Волині почастішали пожежі на полях

На Волині почастішали пожежі на полях
На Волині почастішали випадки спалювання сухої рослинності та пожнивних залишків. Зокрема трапилось загорання покосів соломи на полі СВК «Зоря» в селі Рудка Козинська Рожищенського району.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС в області.

Для ліквідації пожежі залучалось відділення чергової варти Державної пожежно-рятувальної частини №3 смт Дубище.

Слід зауважити, що це вже не перше загорання соломи протягом останнього місяця у цьому господарстві на полях, площа яких становила десятки гектарів. Вогонь загрожував перекинутись на сусідні угіддя, продукти горіння завдали шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю мешканців навколишніх населених пунктів. Для гасіння цих загорань викликалась команда місцевої пожежної охорони села Переспа Рожищенського району.

На цей час найімовірнішою причиною загаданих пожеж розглядається необережне поводження з вогнем поки що невідомих громадян. Але відповідними органами дізнання проводиться робота з пошуку та встановлення цих осіб і у разі доведення фактів умисного спалювання пожнивних залишків та сухої рослинності на полях господарства, винних громадян або посадовців буде притягнуто до відповідальності відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Загалом з початку року в області зареєстровано 88 пожеж сухої рослинності на загальній площі майже 60 га, 5 пожеж на торф’яниках на загальній площі близько 3 га. Більше двох десятків громадян та посадовців притягнуті до відповідальності за порушення правил пожежної безпеки та правил екологічної безпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині почастішали пожежі на полях
13 вересень, 2017, 00:48