На Волині заростає і міліє одне з найбільших озер

На Волині заростає і міліє одне з найбільших озер
Під серйозною загрозою опинилося друге за величиною озеро Шацького національного парку – Пісочне, на якому розташований санаторій «Лісова пісня». Щороку воно все більше заростає і замулюється.

Про проблему заявив депутат Волинської обласної ради, головний лікар Любомльської районної лікарні Володимир Дибель, – пише Вісник+К.

За його словами, ситуацію може виправити зарибнення озера мальком білого амура, який буде поглинати небажану водяну рослинність. Проблемою перейнялися мешканці прилеглих до Пісочного сіл, які самотужки почали збирати кошти на придбання малька. Також частину коштів готова відшукати місцева влада у Шацькому районі.

Володимир Дибель також звернувся до керівництва області, аби й в обласному бюджеті вишукали 200 тисяч гривень на порятунок озера.

Також Дибель поскаржився на культуру відпочиваючих, які забруднюють Пісочне. За його словами, воно не витримує тиску антропогенного фактору.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
При такому безконтрольному антропогенному навантаженні- весь каскад озор чекає доля угорського Балатона. Гроші багато чого вирішують в житті людини, але не все.
Відповісти
Останні новини
На Волині заростає і міліє одне з найбільших озер
13 вересень, 2017, 14:48