Волиняни просять врятувати озеро Пісочне

Волиняни просять врятувати озеро Пісочне
Жителі села Мельники просять в Шацької селищної ради допомогти врятувати від замулення озеро Пісочне.

Відповідний депутатський запит Олександр Постернак озвучив на черговій сесії Шацької селищної ради, – пише Район.Шацьк.

Як зазначив депутат у запиті, озеро Пісочне починає швидкими темпами заростати та замулюватися. Єдиний вихід врятувати озеро – зарибнити його мальком білого амура та іншими видами риб, який за певний період часу впорається зі своїм «завданням».

Тож люди просять виділити кошти на зарибнення озера Пісочне. До цієї справи вже долучаються жителі села, збираючи власні кошти, та санаторій «Лісова пісня».

«Минулого року за кошти обласної ради відповідно до програми зарибнено озеро Люцимер, в цьому році виділяли на зарибнення кошти з районного бюджету (25 тис.грн.), селищного (15 тис.грн.) та 12 тис.грн зібрали жителі селища. Також в цьому році 200 тис.грн. обіцяють виділити з обласного бюджету на програму по зарибненню, але їх можна буде використати тільки на закупівлю аборигенних видів риб. Якщо жителі села хочуть купити інші види мальків – можуть це зробити за свої кошти,» – зазначив Сергій Віннічук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Власники баз відпочинку,жителі мельниківського "царського" села нехай і скинуться для порятунку озера, яке гине дякуючи їм.Чому обласний бюджет має відшкодовувати збитки нанесені названими клієнтами.
Відповісти
Власники приватних садиб мають добрий заробіток за літо(ціни космічні,а умови не дуже).Нехай збирають кошти на зариблення.
Відповісти
Останні новини
Волиняни просять врятувати озеро Пісочне
14 вересень, 2017, 14:32